Έμεινε από λάστιχο... η επανεκκίνηση της Ν.Δ.

Η περίφημη επανεκκίνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι έμεινε από λάστιχο και δεν έκανε το… ράλι που περίμενε η ηγεσία της, παρά τα όσα γράφουν διάφοροι συστημικοί δημοσιογράφοι στα… έγκυρα ρεπορτάζ τους!

Όποιος παρακολούθησε τις εργασίες του 10ου συνεδρίου της Ν.Δ. θα διαπίστωνε ότι ουδέν νεώτερον κόμισε στην πολιτική ζωή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επί τρεις ημέρες συζητούσε για την επόμενη ημέρα!

Εάν εξαιρέσει κανείς την πρώτη μέρα που ήταν επικεντρωμένη στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προέδρου του κόμματος και στις διάφορες εικόνες του

συνεδρίου, όπως εάν πήγε και πως κάθισε ο Κ. Καραμανλής και εάν τον χαιρέτησε και πως τον κοίταξε ο Αντ. Σαμαράς και εάν κρατούσε μούτρα ή όχι η Ντ. Μπακογιάννη – προσφιλή θέματα των ΜΜΕ που εμμένουν στην παραπολιτική - το συνέδριο χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να βάλει από το παράθυρο, κόσμο από την κοινωνία όπως λέει, τις επιχειρήσεις, κ.α.

Ουσία το συνέδριο αυτό δεν είχε, ενώ δεν άφησε κανένα απολύτως ιδεολογικό στίγμα, εάν εξαιρέσει κανείς την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και άλλων 4-5 στελεχών που άφησαν το πολιτικό τους αποτύπωμα!

Μια φιέστα ήταν, με το λεγόμενο και πολυδιαφημιζόμενο από τα συστημικά ΜΜΕ, παράλληλο πρόγραμμα που συγκέντρωσε 2.500-3.000 άτομα (μόλις το 20% οργανωμένους νεοδημοκράτες) για να συμμετάσχουν στις 10 εκδηλώσεις για να δείξει η ηγεσία ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία.

Από εκεί και πέρα, τα ίδια και τα γνωστά: λιστομαχίες για τους εκλεκτούς, τους κολλητούς, τους φίλους, τους συνεργάτες που θα προωθούσαν στην πολιτική επιτροπή και ένα… κομματικό πανηγύρι, χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Ακόμα και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, έριξε πολύ νερό στο κρασί του κι άφησε στην άκρη πολλές από τις προεκλογικές του εξαγγελίες στα πλαίσια των κομματικών συμβιβασμών της ομάδας του με τις φατρίες και τους μηχανισμούς που υποτίθεται θα διέλυε!

Προφανώς αυτός είναι ο ηγέτης και με αυτόν συντασσόμαστε για να αλλάξει τη Ν.Δ., αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το αποφασίσει, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και όσοι είναι γύρω του, διαφορετικά η αλλαγή δεν έρχεται μόνο με τα ωραία λόγια και τις διακηρύξεις.

Αναμφίβολα η εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη δημιούργησε δυναμική για τη ΝΔ, αλλά οι παθογένειες ετών παραμένουν στο κόμμα, αφού όπως προαναφέρθηκε οι μηχανισμοί έδρασαν και έγινε σκληρή μάχη για τις θέσεις των 150 αιρετών (από το αρχικό σχέδιο των 100) της Πολιτικής Επιτροπής, αν και για τα περισσότερα μέλη υπήρξε παρασκηνιακός συμβιβασμός.

Σε όλα τα ζητήματα, από τα μέλη της Π.Ε. έως τις καταστατικές αλλαγές που και εκεί έγιναν υποχωρήσεις από την ηγεσία, υπήρξε παζάρι.

Όποιος ανέμενε να αλλάξει άρδην η εικόνα της Ν.Δ. από αυτό το συνέδριο, μάλλον θα απογοητεύτηκε… Στο επόμενο!

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα