«Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη» πρότεινε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη πρότεινε, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εισαγγελέας έδρας, Μίνα Σωτηροπούλου.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη και να προχωρήσουν, χωρίς να ακούσουν τους ισχυρισμούς του, στην καταδίκη του για τον θάνατο της 32χρονης, τον περασμένο Οκτώβριο στο Β' Νεκροταφείο.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην 32χρονη, την οποία χαρακτήρισε αξιόλογη τόσο για

την οικογένειά της, όσο και για την κοινωνία, που, ωστόσο, «είχε πολλά φορτία στην πλάτη της». Όπως σημείωσε η κ. Σωτηροπούλου, η Δώρα είχε αναλάβει να ξεχρεώνει «χρέη από τζόγο» και «είχε πικρία από την οικογένεια» καθώς, κατά την εισαγγελέα, ο πατέρας της «δεν φρόντισε να την προστατέψει». Σύμφωνα με την ίδια, το θύμα «είχε πολλές πηγές κινδύνου» τόσο από τις υποχρεώσεις της έναντι της οικογένειας, όσο και λόγω της δουλειάς της: «Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι' αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ και τα πιν των καρτών της μέσα σε ένα βιβλίο».

Η κ. Σωτηροπούλου μίλησε για τη θλίψη της 32χρονης μετά τον θάνατο στενού φίλου της και τις συχνές επισκέψεις της στο νεκροταφείο: Μία νέα κοπέλα, αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει, πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο».

Για τον κατηγορούμενο, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι παρακολουθούσε έναν μήνα την 32χρονη και πως «χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μίας κοπέλας και της οικογένειάς του». Είπε, ακόμη, πως ο 58χρονος «ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές». Αναφερόμενη στον «νόμο Παρασκευόπουλου» -βάση του οποίου είχε βγει από την φυλακή ο 58χρονος- η κ. Σωτηροπούλου επισήμανε πως ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε χωρίς να είναι έτοιμος να επανενταχθεί: «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις-τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα».

Κατά την εισαγγελέα είναι πιθανό «κάποιος άλλος» και όχι ο ίδιος ο Σοροπίδης να έχει συντάξει τα υπομνήματα, με τα οποία ο κατηγορούμενος, όντας ήδη προφυλακισμένος, άλλαξε την αρχική ομολογία του επικαλούμενος «εντολή» που έλαβε για την εφοριακό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτή η άποψή της βασίζεται στις πάρα πολλές αντιφάσεις του κατηγορούμενου. «Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει» είπε η κ. Σωτηροπούλου για τον κατηγορούμενο, ενώ για την οικογένεια της Δώρας ανέφερε πως «δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί "έφυγε" αυτό το κορίτσι».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Σοροπίδης υποστήριξε πως κάποιοι ήθελαν «να καθαρίσουν» την εφοριακό «και να το χρεώσουν σε εμένα» και ότι «από εμένα έφυγε περπατώντας». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ένας δικηγόρος Αθηνών και ακόμη ένας με το ψευδώνυμο «Χάρης« τού ζήτησαν, έναντι αμοιβής, να τραυματίσει την εφοριακό «για να μείνει εκτός υπηρεσίας για τρεις με τέσσερις μήνες». Έτσι, σύμφωνα με τον Σοροπίδη, κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν στο νεκροταφείο, έκοψε το χέρι της Δώρας και την τραυμάτισε στο πρόσωπο. «Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελό της, γυρνά, με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ, μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία, βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και πέντε ευρώ. Πέταξα το μαχαίρι και τη μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν χτύπησα εγώ τη μαχαιριά στην καρδιά.

Η δίκη συνεχίζεται

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα