Έπαθαν vertigo; (PODCAST)

H συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το «πυροτέχνημα» Τσίπρα για εκλογές προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε εύλογα να αναρωτιέται κανείς μήπως τελικά τον παίρνουν πολύ πιο σοβαρά από ότι δείχνουν.

Το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφόρησε την Κυριακή με (πρώτο θέμα) δημοσκόπηση που φέρει τον Ανδρουλάκη στο 15,2% μόλις τέσσερις μονάδες πίσω από τον

Τσίπρα.

Ως να επιβεβαιωνόταν πανηγυρικά η απάντηση του πρωθυπουργού στον Τσίπρα το Σάββατο στην Βουλή ότι «ζητάτε εκλογές γιατί φοβάστε μήπως, αν δεν γίνουν τώρα, μετά θα είστε τρίτο κόμμα».

Στην ίδια δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία φέρεται «σε τροχιά αυτοδυναμίας με την διαφορά να ανοίγει στις 13,8 μονάδες».

Ξημερώνει η Δευτέρα και «Τα Νέα» κυκλοφορούν με πρώτο θέμα «Αλλαγή σκηνικού» και αναπαραγωγή της δημοσκόπησης ενώ σε έγκυρη και πολυδιαβασμένη στήλη τους προαναγγέλλουν ότι «τα καλύτερα (για τον Ανδρουλάκη) έρχονται, λίγη υπομονή…».

Ακόμη και την κεντρική γελοιογραφία τους προσάρμοσαν «Τα Νέα» στο (δημοσκοπικό) 15,2 % του Ανδρουλάκη ενώ έβαλαν και τον… Κατρίνη να αρθρογραφήσει.

Την ίδια ώρα από το πρωί της Δευτέρας ο ΣΚΑΙ παίζει και ξαναπαίζει την δημοσκόπηση του 15,2% (είναι της Marc) αλλά εκεί έκαναν το λάθος να καλέσουν για να την σχολιάσει τον… Λοβέρδο οπότε την ακύρωσαν αφού δημιούργησαν τον εύλογο συνειρμό των «δημοσκοπήσεων αλά Λοβέρδο» (για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ που τον έβγαζαν σταθερά πρώτο με τα γνωστά αποτελέσματα).

Αλλά η κινητοποίηση είχε και ιδεολογικό υπόβαθρο που εξελίχθηκε σε κάτι πρωτότυπο.

Η κύρια αρθρογραφία των «Νέων» με τίτλο «Προς το Κέντρο» εμφανίζει σε σκίτσα τον Νίκο Ανδρουλάκη δίπλα-δίπλα με την… Βαλερί Πεκρές, την υποψήφια του γαλλικού δεξιού «γκωλικού» κόμματος για τις προεδρικές εκλογές η οποία ήδη προηγείται του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις.

Τώρα τι σχέση έχει η Βαλερί Πεκρές με το… Κέντρο όταν η ίδια λανσάρει ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Η Δεξιά επιστρέφει» (La droite est de retour) αυτό παραμένει δημοσιογραφικό μυστήριο.

Πολύ περισσότερο που στο ίδιο άρθρο διαπιστώνεται ότι στην Γαλλία το «παιγνίδι ξαφνικά μετατοπίζεται προς το Κέντρο».

Στην Ελλάδα, πάντως, το παιγνίδι χοντραίνει.

Γιατί μετά το «στραπάτσο Τσιόδρα» στην Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού, μάλιστα είχε προηγηθεί το «άδειασμα Τσιόδρα» από τον Σκέρτσο η παραπολιτική στήλη πάλι των «Νέων» τον εμφανίζει σήμερα να επισκέπτεται κυριακάτικα το Μέγαρο Μαξίμου και να συνομιλεί με τον πρωθυπουργό για την μετάλλαξη όμικρον.

Την παραπολιτική είδηση την επιβεβαιώνει και συνεπώς την μετατρέπει σε κανονική είδηση κορυφαίος υπουργός καλεσμένος από νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Αυτή η μεγάλη αλλά και σπασμωδική κινητοποίηση του επικοινωνιακού μηχανισμού για μια δήλωση Τσίπρα στην Βουλή περί εκλογών και για μια μελέτη του Σωτήρη σαν «δεκάδες άλλες» (όπως είπε ο Σκέρτσος) αλλά και η επιστράτευση του μάλλον σαστισμένου (με όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τον ίδιο) Ανδρουλάκη είναι ενδεικτικά ενός ανεξήγητου (;) vertigo που φαίνεται να διακατέχει τους κυβερνώντες.

Aκούστε τα σχετικά πολιτικά σχόλια από την εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 FM»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα