Εργάνη: Ο χειρότερος Απρίλιος από το 2001 στην αγορά εργασίας
Ο χειρότερος Απρίλιος εδώ και 20 χρόνια ήταν αυτός που πέρασε για την αγορά εργασίας, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις 7.205 νέες θέσεις. Ενδεικτικά, πέρυσι τον Απρίλιο, δημιουργήθηκαν 110.895 νέες θέσεις απασχόλησης. Συνεπώς φέτος τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, δημιουργήθηκαν 103.690 λιγότερες θέσεις απασχόλησης.
Το αρνητικό για την αγορά εργασίας αποτέλεσμα του φετινού Απριλίου οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στις λιγότερες προσλήψεις και σε μικρότερο βαθμό στις περισσότερες απολύσεις. Συγκεκριμένα,
Επίσης, στο 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σημειώθηκε για πρώτη φορά από το 2012 αρνητικό ισοζύγιο (-27.149). Παράλληλα, οι χαμένες αυτές θέσεις απασχόλησης κατά το α' τετράμηνο του 2020 αποτελούν τη 2η χειρότερη ''επίδοση" κατά την τελευταία 20ετία.
Ενδεικτικά, κατά το α' τετράμηνο του 2019, δημιουργήθηκαν 159.775 θέσεις απασχόλησης. Έτσι, προκύπτει μία ''διαφορά'' 186.924 φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τα νέα στοιχεία για τις ροές της απασχόλησης, αναφέρει πως τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Απρίλιο 2020 επιβεβαιώνουν τις αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας μετά την εκδήλωση της πρωτοφανούς και παγκόσμιου χαρακτήρα πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 που δοκιμάζει και τη χώρα μας.
Είναι πια εμφανές, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι η έλευση της πανδημίας του COVID-19, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, επηρέασε δυσμενώς το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης ακυρώνοντας οποιεσδήποτε προσλήψεις κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ιδίως τις προγραμματισμένες εποχικές προσλήψεις στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού.
Η υλοποίηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης κατέστησε την χώρα μας ως πρότυπο αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας, θέτοντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητα την δημόσια υγεία και την διαφύλαξη θέσεων εργασίας, σημειώνει το υπουργείο.
Επιπλέον, αναφέρει πως για τον μήνα Απρίλιο 2020 το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, παρουσίασε θετικό πρόσημο μόνο κατά 7.205 θέσεις εργασίας (Σχ.Ι), αποτέλεσμα που αποδίδεται αποκλειστικά στην ακύρωση των αναμενόμενων πολλών προσλήψεων της περιόδου αυτής στην εστίαση και τον τουρισμό και όχι σε απολύσεις, οι οποίες μάλιστα τον φετινό Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από πέρυσι. Ενδεικτικά, οι απολύσεις για τον μήνα Απρίλιο 2020 ανήλθαν στις 23.125, μειωμένες κατά 69.879, έναντι του Απριλίου 2019 που είχαν ανέλθει στις 93.004.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά και η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, οδήγησαν στην υλοποίηση δέσμης μέτρων που έφεραν αποτελέσματα ανακουφίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ένα δίχτυ προστασίας που ανέκοψε άμεσα τις ισχυρές αρνητικές τάσεις απολύσεων που δημιουργήθηκαν, επισημαίνει από το Υπ. Εργασίας..
Επιπλέον, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η αποκλιμάκωση της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019 συνεχίζει να διατηρεί την δυναμική τάση που είχε αποκτήσει καθώς η ανάσχεση της ανεργίας συνεχίζεται και στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ μηνός Φεβρουαρίου 2020 όπου το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση, επισημαίνει το Υπ. Εργασίας.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 16,1% έναντι 18,4% του Φεβρουάριο 2019, μείωση ―2,3% (Σχ. ΙΙ). Ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων, για τον μήνα Φεβρουάριο 2020, παρουσίασε αύξηση κατά 0,4% και ανήλθε στα 3.888.595 άτομα, έναντι 3.874.144 το 2019.
Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θέσαμε, τονίζει το Υπ. Εργασίας, από τον Ιούλιο του 2019 έφεραν εμφανή αποτελέσματα τα οποία αποτυπώθηκαν στην συνεχή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας.
Δυστυχώς, η δυναμική τάση ανάσχεσης της ανεργίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 αναμένεται να διακοπεί εξαιτίας των εξελίξεων που οφείλονται στην πανδημία του COVID-19. Το τίμημα ενάντια στην μάχη του κορωνοϊού, αναπόφευκτα, επιβαρύνει την οικονομία και την αγορά εργασίας, επισημαίνεται.
Από το Υπ. Εργασίας, αναφέρεται πως ολόκληρη η Ευρώπη άρα και η χώρα μας δέχεται ισχυρά πλήγματα στην οικονομία και στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση συνολικά με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα υλοποιεί στοχευμένες πολιτικές και άμεσα μέτρα στήριξης ολόκληρου του παραγωγικού ιστού της χώρας ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις. Οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας παραμένουν θετικές καθώς οι βαθιές πληγές και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και το 2021 θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Βρούτσης: Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των άμεσων μέτρων που πήραμε"Τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" για το μήνα Απρίλιο 2020 επιβεβαιώνουν τις αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, μετά την εκδήλωση της πρωτοφανούς και παγκόσμιου χαρακτήρα πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, που δοκιμάζει και τη χώρα μας" αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι είναι πια εμφανές ότι η έλευση της πανδημίας του COVID-19, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, επηρέασε δυσμενώς το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, ακυρώνοντας οποιεσδήποτε προσλήψεις κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και, ιδίως, τις προγραμματισμένες εποχικές προσλήψεις στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού.
Όπως σημειώνει, "η υλοποίηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης κατέστησε τη χώρα μας ως πρότυπο αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας, θέτοντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα, για το μήνα Απρίλιο 2020, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, παρουσίασε θετικό πρόσημο μόνο κατά 7.205 θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα που οφείλεται αποκλειστικά στην ακύρωση των αναμενόμενων πολλών προσλήψεων της περιόδου αυτής στην εστίαση και τον τουρισμό και όχι σε απολύσεις, οι οποίες, μάλιστα, τον εφετινό Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από πέρυσι. Ενδεικτικά, οι απολύσεις για το μήνα Απρίλιο 2020 ανήλθαν στις 23.125, μειωμένες κατά 69.879, έναντι του Απριλίου 2019, που είχαν ανέλθει στις 93.004.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά και η άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, οδήγησαν στην υλοποίηση δέσμης μέτρων, που έφεραν αποτελέσματα, ανακουφίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ενώ, παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα δίχτυ προστασίας, που ανέκοψε άμεσα τις ισχυρές αρνητικές τάσεις απολύσεων, που δημιουργήθηκαν".
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το θετικό ισοζύγιο στην "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των άμεσων μέτρων, "που πήραμε, παρά τις ισχυρές πιέσεις, που δέχεται η αγορά εργασίας, λόγω της πανδημίας". "Το 2021 θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος" τονίζει ο υπουργός Εργασίας.
Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει, "με βάση τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αποκλιμάκωση της ανεργίας, από τον Ιούλιο του 2019, συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική τάση, που είχε αποκτήσει, καθώς η ανάσχεση της ανεργίας συνεχίζεται και στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ μηνός Φεβρουαρίου 2020, όπου το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 16,1% έναντι 18,4% του Φεβρουάριο 2019, μείωση ―2,3%. Ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων, για το μήνα Φεβρουάριο 2020, παρουσίασε αύξηση κατά 0,4% και ανήλθε στα 3.888.595 άτομα έναντι 3.874.144, το 2019".
"Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, που θέσαμε από τον Ιούλιο του 2019, έφερε εμφανή αποτελέσματα, τα οποία αποτυπώθηκαν στη συνεχή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας. Δυστυχώς, η δυναμική τάση ανάσχεσης της ανεργίας, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, αναμένεται να διακοπεί, εξαιτίας των εξελίξεων που οφείλονται στην πανδημία του COVID-19. Το τίμημα ενάντια στη μάχη του κορονοϊού, αναπόφευκτα, επιβαρύνει την οικονομία και την αγορά εργασίας.
Ολόκληρη η Ευρώπη, άρα και η χώρα μας, δέχεται ισχυρά πλήγματα στην οικονομία και στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση συνολικά με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, υλοποιεί στοχευμένες πολιτικές και άμεσα μέτρα στήριξης ολόκληρου του παραγωγικού ιστού της χώρας, ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις. Οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας παραμένουν θετικές, καθώς οι βαθιές πληγές και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία θα είναι προσωρινού χαρακτήρα και το 2021 θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος" σχολιάζει ο κ. Βρούτσης.
ΓΣΕΒΕΕ: Κίνδυνος για 250.000 θέσεις εργασίας
Ο κίνδυνος να χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας λόγω των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού επισημαίνεται στο 2ο μέρος Έκτακτης Έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Η παρούσα δημοσίευση εστιάζει στις συνέπειες που προκαλεί η αντιμετώπιση της πανδημίας στην αγορά εργασίας και αποτελεί κομμάτι της έκτακτης έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στις 15 Απριλίου 2020.
Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας, σύμφωνα με το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ είναι τα εξής:
- "8 στις 10 (77,7%) επιχειρήσεις που ανέστειλαν μερικώς ή πλήρως την δραστηριότητα τους προχώρησαν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας
- 1 στις 8 (13,3%) επιχειρήσεις υιοθέτησαν καθεστώς τηλεργασίας για το προσωπικό τους.
- 2 στις 10 (19,9%) επιχειρήσεις που δεν ανέστειλαν την λειτουργία τους μείωσαν το προσωπικό τους ενώ μόλις 3 στις 100 (3,2%) το αύξησαν.
- 1 στις 8 (12,7%) του συνόλου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ενδέχεται να μειώσουν το προσωπικό τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ μόλις 3 στις 100 (3,4%) δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.
- Με βάση τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι κινδυνεύουν να χαθούν 150.000 θέσεις μισθωτής εργασίας, ενώ εάν συνυπολογίσουμε και το εύρημα ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις δηλώνουν πως ενδέχεται να διακόψουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τότε ο κίνδυνος απώλειας των συνολικών θέσεων απασχόλησης (αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι) εκτιμάται στις 250.000.
Το πρώτο μέρος της έρευνας που δημοσιεύτηκε στις 15/4/2020 εστίαζε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Δυο στοιχεία επισημάνθηκαν ως πιο σημαντικά σχετικά με την λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το πρώτο αναδείκνυε την έλλειψη ρευστότητας ως το σημαντικότερο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι 8 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το δεύτερο ζήτημα, που συνδέεται σε ένα βαθμό με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας, αφορούσε στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε πως 1 στις 7 επιχειρήσεις ενδέχεται να διακόψουν την δραστηριότητα τους το επόμενο διάστημα.
Τα δυο αυτά στοιχεία καταδεικνύουν τις σοβαρές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και όπως είναι επόμενο επηρεάζουν και την αγορά εργασίας, που φαίνεται πως αλλάζει δραματικά.
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας κατά το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η εξής :
- Αναστολή σε συντριπτικό ποσοστό των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν εν όλω ή εν μέρει την λειτουργιάς τους.
- Πάγωμα προσλήψεων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που συνέχισαν την δραστηριότητα τους και παράλληλα σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας.
- Ραγδαία αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ως αποτέλεσμα της εκθετικής αύξησης της τηλεργασίας, που ωστόσο δεν μπορεί να υιοθετηθεί ευρέως από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες της σταδιακής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας σημαντικοί περιορισμοί έχουν τεθεί στον τρόπο άσκησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν μέσα σε ένα έκτακτο αλλά σε κάθε περίπτωση νέο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας και σε μια αγορά στην οποία η υγειονομική κρίση έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμα της με την εκτεταμένη μείωση των εισοδημάτων, τα προβλήματα ρευστότητας και τη μεταφορά υποχρεώσεων για το μέλλον.
Με βάση αυτά η επόμενη μέρα για την απασχόληση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις φαίνεται πως θα συνεχίσει να διατηρεί τα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη διαμορφωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό 1 στις 8 (12,7%) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δηλώνει πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού. Εκτιμάται ότι κινδυνεύουν να χαθούν 150.000 θέσεις μισθωτής εργασίας, ενώ εάν συνυπολογίσουμε και το εύρημα ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις δηλώνουν πως ενδέχεται να διακόψουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τότε ο κίνδυνος απώλειας των συνολικών θέσεων απασχόλησης (αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι) εκτιμάται στις 250.000.
Μια επιπλέον αρνητική διάσταση είναι ο περιορισμός δημιουργίας θέσεων εργασίας. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας μόλις το 3,4% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού το επόμενο διάστημα. Το στοιχείο αυτό, που ακολουθεί την συμπεριφορά που έχει ήδη εκδηλωθεί, δημιουργεί υπαρκτό κίνδυνο περαιτέρω αύξησης της ανεργίας εάν αναλογιστούμε ότι το χρονικό διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια είναι το καλύτερο για την απασχόληση. Κατά μέσο όρο το διάστημα αυτό δημιουργούνται επιπλέον 270.000 θέσεις εργασίας κυρίως λόγω του τουρισμού.
Το ενδεχόμενο εκτίναξης της ανεργίας σε ποσοστά αντίστοιχα με εκείνα που είχαν καταγραφεί κατά την πιο βαθιά περίοδο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο είναι πολύ πιθανό.
Δημιουργούνται προϋποθέσεις για εκτεταμένη φτωχοποίηση του εργατικού δυναμικού της χώρας και διεύρυνσης των ανισοτήτων.
Η εξέλιξη αυτή θα λάβει σοβαρές διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες εάν δεν υιοθετηθούν πολιτικές που από την μια μεριά θα περιορίσουν το "ψηφιακό χάσμα[3]" μεταξύ των επιχειρήσεων και από την άλλη θα κατανείμουν δικαία τα βάρη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Με βάση αυτά - εκτός από την διεύρυνση των μέτρων ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων και κάλυψης της απώλειας των εισοδημάτων – πρέπει να διερευνηθεί μια συμπληρωματική δέσμη μέτρων με στόχο την ανάσχεση των δυσμενέστερων επιπτώσεων από την υγειονομική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται η υλοποίηση πολιτικών όπου το Κράτος θα διαδραματίσει τον ρόλο του εργοδότη ύστατης καταφυγής, ώστε να αναπληρωθούν, στο μέτρο που είναι δυνατό, οριζόντιες επιδοματικές πολιτικές και να διατηρηθεί ενεργό το αναξιοποίητο εργατικό δυναμικό της χώρας".
Πηγή: capital.gr
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Απαγχονισμένος 48χρονος σε πάρκινγκ
- Κορονοϊός: Ανατροπή – Από αυτό το ζώο ξεκίνησε πιθανότατα ο ιός
- 7 στους 10 δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Εκκλησία Κρήτης: ”Η Εκκλησία υπάρχει για να τελεί τη Θεία Λειτουργία”
- Άρση Μέτρων: Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα 11 Μαΐου
- Η βραδιά των άσων στο τζοκερ
- "Η κούκλα δαγκώνει", κυρία Μενδώνη...
- Δυσμενώς επηρέασε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ο κορωνοϊός τη μισθωτή απασχόληση
- Telegraph: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πρέπει να επισκεφτούμε μετά τον κορωνοϊό
- Ανοίγουν θερινά σινεμά, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- Εργάνη: Ο χειρότερος Απρίλιος από το 2001 στην αγορά εργασίας
- Αποκλειστικά πλάνα στον ΟΠΑΠ: Η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού
- Νέα ένταση τη νύχτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής
- Χεράκι - χεράκι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα
- Κορονοϊός: Στους 148 οι νεκροί στην Ελλάδα
- Παραμένουν περίπου 100 άτομα στην Αγία Παρασκευή, ενώ η Αστυνομία τα καλεί να απομακρυνθούν
- Μηταράκης: Σεβόμαστε τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, προστατεύουμε τα σύνορα και τους πολίτες της χώρας
- Κορονοϊός: Πάνω από 260.000 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο
- Ο Μαδούρο θα ζητήσει την έκδοση του Τζόρνταν Γκούντρο - H Ρωσία κρίνει "μη πειστική" τη διαβεβαίωση της Ουάσινγκτον ότι δεν εμπλέκεται στην απόπειρα "εισβολής" στη Βενεζουέλα
- Τραμπ: Η κρίση του κορονοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Έρευνα ΠΑΜΑΚ: Τι πιστεύουν οι Έλληνες ότι πρέπει να ισχύσει στον τουρισμό φέτος;
- Νέες προκλήσεις από τους Τούρκους: Μαχητικά πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Παναγιά
- Η Βιταμίνη D στις μέρες του Κορωνοϊού και πιο πέρα
- Καζίνο Eλληνικού: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Hard Rock
- Μεταναστευτικό: Μείωση των ροών κατά 97,26% τον Απρίλιο
- Moody’s: Γιατί μπορεί να χάσει την δυναμική της η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων
- Τραμπ: Τροποποιεί το προεκλογικό του μήνυμα εν μέσω πανδημίας-Βολές κατά Κίνας
- Πανελλαδικές: Οι υποψήφιοι πρέπει να πάνε στα Λύκεια για να υπογράψουν την Αίτηση -Δήλωση (Η εγκύκλιος)
- Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά – Ποιες οι εξαιρέσεις (ΦΕΚ)
- Ορθρινό Ευαγγέλιο Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 – Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος