“Φρούριο” η Αθήνα, κανονικά οι συγκεντρώσεις

Διαδηλωτές κατευθύνονται αυτήν την ώρα από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα

Σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας εν αναμονή της άφιξης της γερμανίδας Καγκελαρίου. Την Αγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί στις 13.30 το μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός που θα παραθέσει κατόπιν γεύμα προς τιμήν της. Στις 4 μετά το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις των δύο ηγετών.

Από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα,

Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη, ενώ από τις 11.00 έως τις 16.00 το απόγευμα δεν θα κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός και τα δρομολόγια του Μετρό για το αεροδρόμιο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 13:00, ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13:00 στην Ομόνοια.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 έχει κηρυχθεί παναττική στάση εργασίας σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα