Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας

Ούτε με τον αστυφύλαξ (την κυβέρνηση) ούτε και με τον χωροφύλαξ (την ΕΣΗΕΑ) θα πάμε στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τους. Θα δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και θα θέσουμε ερωτήματα σε σχέση και με την απεργία των δημοσιογράφων την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα ο Ολάντ.

Τη Δευτέρα η ΕΣΗΕΑ, που ελέγχεται από τους Τρίμη, Ράμμο και λοιπά πρώην και νυν στελέχη του ΚΚΕ,

αποφάσισε ότι δε μπορεί να μετατεθεί η απεργία και συνέχισε κανονικά με αποτέλεσμα το μπλακ άουτ στην ενημέρωση. Όμως, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης πήγαν στα δικαστήρια, η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και η επίσκεψη Ολάντ καλύφθηκε κανονικά και με το νόμο. Αφήστε δε που όλα τα ενημερωτικά site και blogs είχαν κανονικά ρεπορτάζ για το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό γεγονός. Όποιος ήθελε έμπαινε στο ίντερνετ ή παρακολουθούσε τη ΝΕΤ και μάθαινε τα πάντα.

Για την τιμή των όπλων, οι συνδικαλησταράδες της ΕΣΗΕΑ κήρυξαν στάση εργασίας και «ξαναφίμωσαν» την ενημέρωση, αφού πρώτα ο Ολάντ είχε τελειώσει την επίσκεψή του. Την Τετάρτη φυσικά δε θα υπάρχουν εφημερίδες να καταγράψουν τα όσα συνέβησαν ή όσα δεν έδειξαν οι κάμερες. Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι συνταξιούχοι της ΕΣΗΕΑ έπαιρναν τηλέφωνο και απειλούσαν δημοσιογράφους με διαγραφή αν κάνουν ερωτήσεις στον Ολάντ ή τον Σαμαρά. Και τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1. Καλά δεν άνοιξαν τα μάτια τους να δουν ότι όλα τα ενημερωτικά site πρόβαλαν την είδηση; Δεν έχουν καταλάβει ότι η τεχνολογία του έχει ξεπεράσει κι όταν αυτοί είναι κολλημένοι ακόμη στην παλαιολιθική εποχή ένα απλό twitter μπορεί να σπάσει κάθε ανόητη απεργία τους;

2. Ποιους έπληξαν με την απεργία που έκαναν; Τους εργοδότες ή τους δημοσιογράφους που παίρνουν ελάχιστα πλέον χρήματα κι αυτά όποτε τους τα δώσουν; Έχουν καταφέρει τίποτε με τις σποραδικές απεργίες ή μήπως κλαίνε τα λεφτά τους οι δημοσιογράφοι που αναγκάζονται να απεργούν χωρίς οι ίδιοι να το θέλουν;

3. Επλήγησαν τα όποια έσοδα των καναλαρχών ή των εκδοτών; Αστεία πράγματα. Αν είχε τα κότσια ο Τρίμης ας κάνει γενική απεργία ένα μήνα, τότε θα δούμε το μπόι του, κι αυτουνού και των άλλων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η απεργία ήταν μια παρωδία που ίσως δεν έχει προηγούμενο κι έπληξε ακόμη περισσότερο το εναπομείναν κύρος της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Δήλωση – σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην ΕΣΗΕΑ ο Σίμος Κεδίκογλου:

“Στα έσχατα όρια ανυποληψίας έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη. Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους.”

Keywords
Τυχαία Θέματα