Η Χρυσή Αυγή κάνει… delete στο ναζιστικό παρελθόν της

Θορυβημένη από τις έρευνες των ανακριτών η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να διαγράψει το… παρελθόν της και τις ιστοσελίδες που παραπέμπουν στη ναζιστική ιδεολογία και σε «επιστημονικές» γνώμες περί «ελαττωματικών ανθρώπων που πρέπει να θανατώνονται».

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές, ύστερα από τις κατηγορίες σε βάρος τους για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έχουν βάλει στον πάγο τις «συνιστώσες» τους, όπως

την Πράσινη Πτέρυγα, το Μέτωπο Γυναικών και τη Γαλάζια Στρατιά. Πρόκειται για τις «συνιστώσες» που με παλιότερες αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο είχαν προκαλέσει σοκ. Η Πράσινη Πτέρυγα παρέθετε γνώμες που εκθείαζαν την ευγονική και τάσσονταν υπέρ της ευθανασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ το Μέτωπο Γυναικών έπλεκε το εγκώμιο των Γερμανίδων που υπηρέτησαν τη δικτατορία του Χίτλερ.

Ημιτελής προσπάθεια

Σήμερα οι σελίδες αυτές δεν ανανεώνονται. Η τελευταία ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Μετώπου Γυναικών έγινε στις 9 Μαρτίου 2013 και της Πράσινης Πτέρυγας στις 14 Ιουλίου 2012. Η προσπάθεια, ωστόσο, της Χρυσής Αυγής να διαγράψει το παρελθόν της είναι ημιτελής. Έτσι, την ώρα που οι βουλευτές της απεκδύονται των όποιων στοιχείων παραπέμπουν στην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, με μια απλή αναζήτηση στις απενεργοποιημένες σήμερα ιστοσελίδες των «συνιστωσών» μπορεί κάποιος να διαβάσει κείμενα που δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους.

Ειδικότερα στη διεύθυνση whitewomenfront.blogspot μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί οι επιλογές «ιδεολογικά κείμενα» και «ιστορία-πολιτισμός» αλλά όχι και η επιλογή «βιβλιοθήκη». Κλικάροντας σ’ αυτήν ο χρήστης παραπέμπεται σε δεύτερη ιστοσελίδα που -κατά την επίσημη εκδοχή για «εγκυκλοπαιδικούς λόγους»- παραθέτει στην εθνικοσοσιαλιστική βιβλιοθήκη. Εκεί υπάρχουν πολλές ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ και του Γιόζεφ Γκέμπελς, όπως και κείμενα με τη δράση των SS. Όλα μεταφρασμένα στα ελληνικά με πρώτο πρώτο το «Ο Αγών μου».

Εκτιμάται ότι ο λόγος που δεν είναι απενεργοποιημένη η «βιβλιοθήκη» είναι ότι η σελίδα που εμφανίζεται δεν ανήκει -τουλάχιστον τυπικά- στη Χρυσή Αυγή και μπορεί να θεωρηθεί ως μια απλή παραπομπή.

Στο Διαδίκτυο δεν υπάρχουν, όμως, μόνο οι παλιές αναρτήσεις, καθώς το Μέτωπο Γυναικών συνεχίζει την… κατήχηση μέσω άλλου ιστοτόπου (ideology-studies.blogspot) που αυτή τη φορά έχει φροντίσει να κλειδώσει, προκειμένου να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν ηλεκτρονική πρόσκληση. «Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων», διάβαζαν οι επισκέπτες της παραπάνω ιστοσελίδας πριν μπλοκαριστεί από τη Χρυσή Αυγή.

«Η λευκή φυλή»

Το ίδιο προσεκτικό δεν είναι το ακροδεξιό μόρφωμα με την, επίσης, απενεργοποιημένη σελίδα της Πράσινης Πτέρυγας, όπου με μία απλή αναζήτηση βρίσκεις ακόμα και σήμερα το κείμενο του Καναδού καθηγητή Φυσικής, Jacqes Bauge-Prebost, ο οποίος γράφει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες: «Συχνά οι επίσημοι νόμοι απορρίπτουν την εφαρμογή της ποινής του θανάτου, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο εκφυλισμός του αίματος, η γέννηση ελαττωματικών πλασμάτων και η δημιουργία τεράτων είναι εγκλήματα χειρότερα από το φόνο».

Ο ίδιος καθηγητής πρόσθετε αναφερόμενος στη φυλή: «Η λευκή φυλή όφειλε το προβάδισμά της στην υπεροχή της και την ανωτερότητα της ευφυΐας της. Σήμερα προσπαθεί να συντηρήσει το μύθο της κυριαρχίας της μέσω του βιολογικού εκφυλισμού, μιας επίπλαστης μάζας μετριοτήτων, των μαζικών νευρασθενειών και της ανηθικότητας του ατόμου».

Εξαφανίστηκε από τα γήπεδα η Γαλάζια Στρατιά

Τις θέσεις της Χρυσής Αυγής γύρω από ευαίσθητα θέματα εξέφρασε πρόσφατα -πριν από περίπου δύο εβδομάδες- ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος (φωτό), ο οποίος σε αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια. Ο ίδιος βουλευτής φέρεται να είναι ιδρυτής μιας άλλης «συνιστώσας», της Γαλάζιας Στρατιάς, παρακλάδι της Χ.Α., που δραστηριοποιούνταν στα γήπεδα με σκοπό τη «στρατολόγηση» οπαδών στο κόμμα. Ομάδες νεαρών ακροδεξιών με ξυρισμένα κεφάλια εμφανίστηκαν οργανωμένα για πρώτη φορά στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στην Πολωνία για το Euro.

Πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα γήπεδα αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι η Γαλάζια Στρατιά έχει εξαφανιστεί από τις κερκίδες από τότε που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ποινικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται χρυσαυγίτες. «Τα μέλη της Γαλάζιας Στρατιάς ξεχώριζαν στα γήπεδα από την εμφάνιση. Φώναζαν “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ” και “Τούρκοι, Μογγόλοι, δολοφόνοι”. Τα αρχηγικά στελέχη μόνο τυχαίο ρόλο δεν είχαν στη Χρυσή Αυγή. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν εξαφανιστεί και αμφιβάλω για το κατά πόσο θα τους ξαναδούμε στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Χάθηκαν μετά τις συλλήψεις της Αστυνομίας. Οι αρχηγοί της Γαλάζιας Στρατιάς άλλωστε τώρα ασχολούνται με άλλους τομείς που δεν σχετίζονται με τον οπαδικό χώρο», προσθέτει αξιόπιστη πηγή.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον «Τύπο της Κυριακής»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα