Η Χρυσή Αυγή καταλύτης εξελίξεων

Πώς η επιτυχής αντιμετώπιση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μπορεί να αλλάξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον Σεπτέμβριο μπορούν κάλλιστα να λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από την επιτυχή έκβαση της εξουδετέρωσης της Χρυσής Αυγής και της ταύτισής της με εγκληματικές πράξεις, αλλά και με σχεδιασμούς κατά του πολιτεύματος,

θα εξαρτηθούν πολλά. Κυρίως η πορεία της χώρας και της δικομματικής κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΝΔ είναι αναπόφευκτο να αλλάξει τον πολιτικό της σχεδιασμό και να αξιολογήσει τη στρατηγική της με δεδομένη την παράμετρο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Αυτή η παράμετρος αναμφίβολα αναμένεται να ενσωματωθεί στο πολιτικό σκηνικό για πολύ μεγάλο διάστημα.

«Τίποτε δεν θα είναι όπως χθες» λέει κορυφαίος κυβερνητικός παράγων που διαβλέπει ότι η ανάκαμψη του κόμματος, σε συνδυασμό με την πολιτική εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής, διά της ποινικής οδού, μπορεί να διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει.

Πεπειραμένα κομματικά στελέχη συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η αποκάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής θα συνιστά βαθιά τομή στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της χώρας και ταυτόχρονα θα απελευθερώσει δυνάμεις που είχαν ψευδαισθήσεις και είχαν εγκλωβιστεί στο ναρκοπέδιο του Μιχαλολιάκου.

Πολλοί λένε ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες θα μεταβάλουν τον πολιτικό χάρτη και θα τροποποιήσουν πολλές παραμέτρους της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης.

Στο προσεχές διάστημα και ώσπου να αποσαφηνισθούν πλήρως όλες οι πτυχές της υπόθεσης η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σπεύσει επιδεικτικά για να καρπωθεί πολιτικά την υπόθεση. Αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων, αλλά σταδιακά.

Παρ’ ότι όλοι έχουν πλήρη συναίσθηση της πολιτικής ωφέλειας που προσπορίζονται, τα στελέχη της ΝΔ, αναμένεται να είναι προσεκτικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους όταν αποκατασταθούν οι ρυθμοί της πολιτικής δραστηριότητας.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα