Και ο ΓΑΠ ανάλογα ποσοστά με τον Τσίπρα είχε πάρει

Φωτο: e-typos

Ένας στους 4 σύνεδρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό του κόμματος. Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι μια μεγάλη μερίδα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους προεδρικούς μέσα στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις εκλογές που έγιναν στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας

εκλέγεται με ποσοστό 74,08% Υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσαν επίσης και η υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σίσσυ Βωβού και ο σύνεδρος Πάνος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά, στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για την εκλογή του προέδρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής σε σύνολο 3430 συνέδρων:

Ψήφισαν: 3412, από τα οποία έγκυρα ήταν 3344, και 68 άκυρα. Τα λευκά ήταν 688, ποσοστό 20,57%.

Οι υποψήφιοι έλαβαν:

- Αλέξης Τσίπρας: 2477, ποσοστό 74,08%.

- Σίσσυ Βωβού:157, ποσοστό 4,69%

- Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 22, ποσοστό 0,66%

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αργά το βράδυ της Κυριακής ή τη Δευτέρα, η οποία θα αποτελείται από περίπου 200 στελέχη.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11:30 το μεσημέρι της Κυριακής. Στις διαδικασίες συμμετείχαν τα εξής 6 ψηφοδέλτια (εντός παρενθέσεως ο αριθμός των υποψηφίων):

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342)

Αριστερή Πλατφόρμα (293)

Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ (18)

Κομμουνιστική Τάση-Κομμουνιστική Πλατφόρμα (16)

Παρέμβαση για την Ενότητα (3)

Παρέμβαση των Μελών (2)

Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής και επισήμως ο κ. Τσίπρας θα έχει να αντιμετωπίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσω του Π. Λαφαζάνη αλλά και πολλών άλλων.

Σε ότι αφορά τη διάλυση των συνιστωσών, η χρυσή τομή που βρέθηκε προκειμένου να μη γίνουν από δυο χωριά χωριάτες ήταν να πάρει μια μικρή αναβολή ολίγων μηνών.

Το Συνέδριο υπερψήφισε την πρόταση για την απευθείας εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Συνέδριο και όχι από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Υπερψηφίστηκε, επίσης, η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με ενιαία λίστα.

Επιπλέον, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας από κυβέρνηση της Αριστεράς κατόπιν διαπραγμάτευσης και λογιστικού ελέγχου, απορρίπτοντας μειοψηφούσα πρόταση περί αμφισβήτησης του συνόλου του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα