«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο σοφή ιστορικός στον κόσμο;»

Τελικά τι είναι καλύτερο; Να σε βρίζουν αρκεί να σε θυμούνται ή να σε ξεχάσουν;

Το ερώτημα θα είχε εύκολη απάντηση αν απευθυνόταν σε ένα νορμάλ άνθρωπο, σε κάποιον που δεν θα αποτελούσε αντικείμενο ψυχοπαθολογικής έρευνας κι εν πάση περιπτώσει σε κάποιον που θα ενδιαφερόταν περισσότερο να μείνει στην ιστορία για το έργο του κι όχι για τα λεγόμενά του. Θα επέλεγε την ησυχία της λησμονιάς, επειδή η συνεχής αυτοπροβολή του δημιουργεί απέχθεια.

Όλα αυτά αν δε μιλούσαμε για τη Μαρία Ρεπούση η οποία πάσχει από υπερβολικό ναρκισσισμό. Αν και πανεπιστημιακή καθηγήτρια, με την όποια

κουλτούρα μπορεί να έχει, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Το γυαλί της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο, sites και οι εφημερίδες είναι για την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ο καθρέφτης που κάθε μέρα ξυπνά και ρωτά: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο σοφή ιστορικός στον κόσμο;».

Η κ. Ρεπούση ζει για να προκαλεί και το κάνει με σκοπό. Δεν έχει σημασία να κρίνουμε τις πεποιθήσεις της. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει. Αυτό που πρέπει να αναλυθεί, κυρίως από ψυχαναλυτές, είναι ακριβώς η ανάγκη της αυτοπροβολής της. Οι αμφιλεγόμενες απόψεις της, οι συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιεί και το timing που το κάνει δείχνουν ότι υπάρχει μεθόδευση. Η κ. Ρεπούση δε θέλει να τη λησμονήσει ο ελληνικός λαός. Κι εφόσον δεν έχει να επιδείξει καθόλου έργο ως βουλευτής, σκέφτεται απλά πως η πρόκληση της ελληνικής κοινωνίας είναι η εύκολη λύση.

Φταίνε, πάντως, και όλα τα Media. Ας σταματήσουν να ασχολούνται με τον κάθε παλαβωμένο που λέει μια εξυπνάδα για να παίξει στα δελτία των 8 και τότε θα δούμε πόσοι γραφικοί θα πάνε σπίτι τους.

Μεταξύ αυτών και η κ. Ρεπούση.

Keywords
Τυχαία Θέματα