Κυβέρνηση στα πρόθυρα διάλυσης

Σκληρή επίθεση κατά του συγκυβερνήτη και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπολύει η εφημερίδα Αυγή, με αφορμή τις δηλώσεις του για τους μετανάστες.

Μέσω του Θανάση Καρτερού, η εφημερίδα κατηγορεί τον Π. Καμμένο για δηλητηριώδεις και προκλητικές δηλώσεις.

«Πρώτον, οι μετανάστες δεν είναι τετράποδα να τα φορτώσουμε στα φορτηγά και να τα στείλουμε στην Καγκελαρία. Δεύτερον, οι πάντες ξέρουν ότι η σημερινή κυβέρνηση

ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο», γράφει ο Θ. Καρτερός.

Βέβαια για να διατηρήσει τις ισορροπίες, η επίθεση στρέφεται και προς όλους τους Γερμανούς. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Δημοκράτες, Ευρωπαϊστές, Αντιευρωπαϊστές.

«Από επίσημα και ανεπίσημα γερμανικά χείλη έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια όσα σέρνει η σκούπα. Τεμπέληδες, κλέφτες, διεφθαρμένοι, ανίκανοι. Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά, η δήλωση του Καμμένου είναι πταίσμα. Την άρπαξαν και την περιφέρουν δήθεν οργισμένοι! Μπούρδες δηλαδή 100 φορές πιο άδικες και ηλίθιες από αυτές που τις προκάλεσε. Και 1000 φορές πιο δηλητηριώδεις.»

Σε δεύτερο επίπεδο ο αρθρογράφος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κατσάκος με άρθρο του διερωτάται: «είναι οι μετανάστες σκουπίδια; Είναι μοχλός πίεσης; Είναι όπλο στη φαρέτρα κάποιων υπουργών ή απλώς ένα κακό που πέρασε μια νύχτα τα σύνορά μας;» και κλείνει σημειώνοντας επικριτικά και με νόημα «Αν δεν κάνετε πίσω, θα απελευθερώσουμε τον ιό στις πόλεις σας. Έτσι θα το παλέψουμε; Αν είναι έτσι, να τους απειλήσουμε πως θα τους στείλουμε και τον Ουαλίντ Τάλεμπ, να γλιτώσουμε και τα δικαστήρια.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του Πάνου Καμμένου εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως λένε κυβερνητικές πηγές είναι σε πλήρη διάσταση, με την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της μετανάστευσης.

Σε κάθε περίπτωση αν προσθέσεις και τις καθημερινές επιθέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας τότε απλά μπαίνεις στο εξής ερώτημα: Πώς να διαπραγματευτεί μια κυβέρνηση με τους δανειστές, όταν δε μπορεί να διαπραγματευτεί με τον εαυτό της;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα