Λερναία Ύδρα για την ΕΛ.ΑΣ. οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

19:43 9/2/2013 - Πηγή: Antinews

Ανησυχεί την Αστυνομία η πολυπλόκαμη δράση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Παρά τις περίπου 40 συλλήψεις μελών της τα τελευταία τριάμισι χρόνια, εντούτοις παραμένει «αλώβητη» και συνεχώς νέα άτομα έρχονται με τη δράση τους στο προσκήνιο, προερχόμενα από την αστείρευτη, όπως αποδεικνύεται, δεξαμενή της

οργάνωσης. Όπως η περίπτωση των τεσσάρων που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης και που η ΕΛ.ΑΣ τους εντάσσει επίσημα στους «Πυρήνες» και τους χρεώνει ανεπίσημα την έκρηξη στο «Mall».

Ο «ΤτΚ» παρουσιάζει μια ακτινογραφία της οργάνωσης, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της δράσης της και αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από τις διασυνδέσεις της με άλλες ομάδες, και το πώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφερε να «διεισδύσει» στους πυρήνες της.

Σεπτέμβριος 2009. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί δύο σπίτια. Το πρώτο στην οδό Κουμανούδη στου Γκύζη και το δεύτερο στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέρες πιο πριν κάνουν λόγο για κινητικότητα ατόμων που φέρονται να δραστηριοποιούνται σε δύο οργανώσεις. Τη «Σέχτα Επαναστατών» και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι πληροφορίες είναι υψηλής αξιοπιστίας και προέρχονται από ένα ζευγάρι αστυνομικών, «φυτεμένους» -κατά την ορολογία της ΕΛ.ΑΣ.- στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να επέμβουν, επιθυμώντας προφανώς να συλλάβουν ολόκληρη την ομάδα με τον οπλισμό της. Η «Σέχτα» ήδη βαρυνόταν με την προ διμήνου δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια και η «Συνωμοσία Πυρήνων» μόλις είχε πραγματοποιήσει την παρθενική εμφάνισή της -μετά τα γκαζάκια και τους εμπρησμούς- με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο Παλαιό Φάληρο.

Την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η κινητικότητα στο Χαλάνδρι αυξάνεται κατά πολύ και άτομα από το διαμέρισμα του Γκύζη πηγαίνουν στο σπίτι της 25ης Μαρτίου. Οι αστυνομικοί που καιροφυλακτούν είναι πεπεισμένοι ότι προπαρασκευάζεται τρομοκρατικό χτύπημα. Το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου, από το σπίτι του Χαλανδρίου εξέρχεται ένας νεαρός κρατώντας ένα σακβουαγιάζ και ανεβαίνει σε μοτοσικλέτα.

Η εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι «παρακολουθήστε τον, όχι ακόμη επέμβαση». Ο νεαρός κατευθύνθηκε στην Πανεπιστημιούπολη και οι αστυνομικοί αδυνατούν να μπουν μέσα. Η παρακολούθηση διακόπτεται και χάνεται κάθε επαφή με τον ύποπτο. Η αγωνία για τους αστυνομικούς κορυφώνεται, ώσπου, μισή ώρα πριν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σημειώνεται έκρηξη στο διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Η Αντιτρομοκρατική συνδύασε αμέσως το τρομοκρατικό χτύπημα με την κινητικότητα στο Χαλάνδρι και την πορεία του υπόπτου στην Πανεπιστημιούπολη. Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Δημόσιας Τάξης, ήταν τότε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος έδωσε άμεση εντολή για έφοδο στο σπίτι της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι και ό,τι ήθελε προκύψει.

Η χώρα όδευε σε εκλογές και στην Κατεχάκη φοβήθηκαν κλιμάκωση της βίας και δημιουργίας κλίματος αστάθειας. Από την έφοδο στο Χαλάνδρι είχαν προκύψει στοιχεία, όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνελήφθησαν 4 άτομα. Ήταν οι πρώτοι της «Συνωμοσίας» και συγκεκριμένα ο «Πυρήνας Χαλανδρίου». Έκτοτε, ακολούθησαν άλλες 34 συλλήψεις.

Στέλιος Παρασκευόπουλος, στον “Τύπο της Κυρικαής”

Keywords
Τυχαία Θέματα