Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Σαμαράς έδειξε τις προθέσεις του

Σ’ ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, όπου η γκρίνια είναι σχεδόν ενδημικό φαινόμενο, δεν σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πέρασε χωρίς αντιπαραθέσεις;

Ακόμα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που αναζητούν μια φράση του Σαμαρά και τη διυλίζουν επί ώρες αναζητώντας κάποιο ατόπημα,  δεν άσκησαν  κάποια σοβαρή

κριτική.

Η αλήθεια είναι πολύ δύσκολα θα βρείς κάτι να προσάψεις στον Σαμαρά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον, συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας 12 καινούργια πρόσωπα τα οποία κατέρχονται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή και δικαιούνται να βρίσκονται εκεί.

Δεύτερον, ουδείς εκ των υποψηφίων προέρχεται από τους γνωστούς μηχανισμούς που για χρόνια κηδεμονεύουν τα κόμματα.

Τρίτον, όλοι οι υποψήφιοι έχουν προηγουμένως ….κολλήσει ένσημα (και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα οι περισσότεροι) στους τομείς ενασχόλησής τους.

Τέταρτον, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι μπορούν την επομένη των εκλογών να προσφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας. Δηλαδή, το ψηφοδέλτιο δεν συγκροτήθηκε για λόγους εντυπώσεων, αλλά με κριτήριο την ουσία της πολιτικής.

Πέμπτον, γιατί κάθε επιλογή έχει έναν ισχυρό συμβολισμό και με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να στείλει (και έστειλε) πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Όμως, πέραν αυτών, το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο καταρρίπτει και έναν άλλον  μύθο, που με επιμέλεια καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ, ότι δήθεν δεν υπάρχουν άξια και ικανά στελέχη. Ο Σαμαράς με μια κίνηση κατέβασε μια ….δωδεκάδα!

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να έπεισε και τους ….Θωμάδες πως εννοεί την ανανέωση.

Τέλος, με τον τρόπο του ίσως έστειλε ένα μήνυμα και στο εκλογικό σώμα για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί την ημέρα των εκλογών.

Αδέξιος Δεξιός

ΥΓ. Θέλω να κάνω μια αναφορά στον κ. Θ. Λαμπράκη. Είμαι βέβαιος ότι λόγω της κληρονομιάς του πατέρα του θα είχε δεχθεί στο παρελθόν αμέτρητες προτάσεις να κατέλθει στην πολιτική. Σκέφτηκα  ότι τη Δαμανάκη για μια …βραδυά στο Πολυτεχνείο, την συντηρεί το δημόσιο από το 1974. Ο κ. Λαμπράκης, ακόμα και τώρα, δέχθηκε να συμπεριληφθεί σε μη εκλόγιμη θέση. Μια επιλογή, που αν μη τι άλλο, είναι ενδεικτικό του ήθους του ανδρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα