Μετά τον Λαφαζάνη και τη Ζωή ο Τσίπρας θέλει να «καθαρίσει» και τον Δραγασάκη

Τελικά κάναμε εκλογές μόνο και μόνο για να καταλάβουμε ότι ο Καμμένος είναι η πιο πιστή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και για να διώξει ο Τσίπρας από το κόμμα τον Λαφαζάνη και τη Ζωή. Κατά τ’ άλλα μία από τα ίδια στο υπουργικό συμβούλιο με μια βασική όμως διαφορά.

Ο Τσίπρας θέλει να καθαρίσει τον Δραγασάκη και να τον ξεφορτωθεί δια της αναβάθμισής του σε πρόεδρο της βουλής και ο τελευταίος το αρνείται γι’ αυτό και έχει σκαλώσει το πράγμα με τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο χειμώνας στις σχέσεις του πρωθυπουργού και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι δεδομένος εδώ και καιρό και ο Τσίπρας δεν καλοβλέπει το γεγονός ότι ο Δραγασάκης έχει κατά καιρούς απασχολήσει τη δημοσιότητα ακόμα για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Τελικά ο Τσίπρας έκανε εκλογές για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και παρόλα αυτά φαίνεται πως ακόμα θέλει πολύ δουλειά για να καθαρίσει την αυλή του από προσωπικότητες που δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τον ίδιο. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι αποδεικνύεται killer αφού σε πολύ σύντομο διάστημα αποκεφάλισε εκδιώκοντας από το κόμμα βασικούς του αντιπάλους.

Αλλά αλήθεια είναι επίσης ότι αν μια κυβέρνηση τόσο ίδια με την προηγούμενη δεν μπορεί να φτιαχτεί στο άψε σβήσε γιατί ο ένας φοβάται τον άλλο τότε αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Η καλή μέρα λέει ένα ρητό φαίνεται από το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα