Μικρογραφία της Ελλάδας του 2004 η Κόστα Ρίκα

Την Ελλάδα του “Euro 2004”έχει βαλθεί να μας θυμίσει η Κόστα Ρίκα του Μουντιάλ 2014. Αυτή η μικρή λωρίδα γης που αποτελεί μέρος της «γέφυρας» που ενώνει τη βόρεια με τη νότια Αμερική μπήκε σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη και ετοιμάζει το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις στη συνέχεια .

Μια χώρα μόλις 4.5 εκ ανθρώπων κοιτάει στα μάτια τα υπερσύγχρονα «μαχητικά» και απειλεί για νέες καταρρίψεις. Η Κόστα Ρίκα του Νάβας , του Κάμπελ και των υπολοίπων

παικτών της ακολουθεί αντίστοιχη πορεία με την Εθνική μας πριν δέκα χρόνια , όταν κανείς δεν την περίμενε και μέσα από τόσες και τόσες αντιξοότητες κατάφερε να πάρει το τρόπαιο και να το φέρει στην Ελλάδα.

Πλέον μετά και τον αποκλεισμό της Εθνικής μας δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη και από τη χώρα μας θα ακολουθήσουν την Κόστα Ρίκα στο υπόλοιπο του Μουντιάλ . Τα πράγματα ασφαλώς για τον Χόρχε Λιούς Πίντο και τους παίκτες του μόνο εύκολα δεν θα είναι αλλά το επίτευγμα του 2004 δείχνει ξεκάθαρα ότι όλα μπορεί να συμβούν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα