Μήπως θα πρέπει να κοιτάξουμε κατά Ντουμπάι μεριά;

18:44 5/8/2021 - Πηγή: Antinews

Την ώρα που η χώρα κυριολεκτικά φλέγεται από αυθόρμητες και μη πυρκαγιές, με όλους τους πολιτικάντηδες ανεξαιρέτως να ασχολούνται με το προσφιλές διαχρονικό σπορ της εκτόξευσης αλληλοκατηγοριών, και με τα ΜΜΕ να σεληνιάζονται με την καταστροφολογία, υπήρξε μια έκκεντρη είδηση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Αναφέρομαι στο Ντουμπάι, αυτή τη σύγχρονη Ντίσνεϊλαντ των απανταχού αργόσχολων ζάπλουτων, που διαθέτει τόσο χρήμα ώστε να κυκλοφορούν μπόλικα επιχρυσωμένα εξωτικά αυτοκίνητα, να υπάρχουν τεχνητές πίστες του σκι,

τεχνητοί καταρράκτες, πανύψηλοι ουρανοξύστες, χιλιάδες κολ γκερλς, και άλλα τέτοια πολλά και περιττά, που απλά επιβεβαιώνουν τον νεοπλουτισμό κάποιων οι παππούδες των οποίων ήταν νομάδες καμηλιέρηδες, που τρέφονταν με χουρμάδες (όταν τους έβρισκαν).

Σήμερα όμως οι εγγονοί τους είναι δισεκατομμυριούχοι.

Και μπορεί να είναι βουτηγμένοι στο κιτς, αλλά που και που το απεριόριστο χρήμα δίνει και πρωτοφανείς χρήσιμες λύσεις.

Μιλάμε λοιπόν για το Ντουμπάι, που βρίσκεται στη μέση της ερήμου, και που υποφέρει από χρόνια λειψυδρία, και καθημερινές θερμοκρασίες της τάξης των 50 βαθμών κελσίου.

Τι έκαναν λοιπόν οι αρμόδιοι για να ανακουφίσουν την πόλη;

Πήραν μέτρα για τους ΛΟΑΤΚΙ;

Έφτιαξαν «μεγάλους περιπάτους» με γλάστρες;

Χρηματοδότησαν μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία;

Έδωσαν πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ τους;

Επιδότησαν την αγορά κλιματιστικών;

Σύστησαν επιτροπές για να συζητήσουν το καυτό ζήτημα του δημόσιου θηλασμού;

Βγήκαν στα κανάλια να κατηγορήσουν την νυν ή την πρώην κυβέρνηση για τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη βροχής;

Όχι…

Έδωσαν το 2017 μόλις 1.7 εκατομμύρια δολάρια (pocket change) στο αγγλικό πανεπιστήμιοτου Reading, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να δημιουργούνται… τεχνητές βροχές!

Έτσι ακριβώς.

Και αν πιστέψουμε τα έγκυρα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το πέτυχαν.

Με αποτέλεσμα το Ντουμπάι να έχει άφθονη βροχή όταν το θέλει.

Οι ερευνητές του Reading κατάφεραννα εξελίξουν και να κατασκευάσουν 4 ντρόουνςμεεκπέτασμα περίπου 20 μτοκαθένα, τα οποία εκτοξεύονται από καταπέλτηκαι έχουνδιάρκεια πτήσηςπερίπου 40 λεπτά.

Αυτά τα αεροσκάφηδιαθέτουν αισθητήρεςπου αναλύουντησύστασητωννεφών.

Ότανβρουντοκατάλληλονέφος, που προϋποθέτει συνδυασμό σωστήςθερμοκρασίας, υγρασίας, ηλεκτρικήςφόρτισηςκλπ.τότετου ρίχνουνμικρά ηλεκτρικά φορτία με αποτέλεσμα οι μικροσκοπικέςσταγόνεςνερού που υπάρχουνεκεί να ενώνονται σεμεγαλύτερεςοι οποίεςστησυνέχεια πέφτουνστο έδαφοςωςΒΡΟΧΗ!!!!!!!

Απίστευτο; Και όμως αληθινό.

Κάτι αντίστοιχο με το cloud seeding που εφαρμόζουμε δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα για την αντιχαλαζική προστασία των καλλιεργειών, χωρίς όμως επιβλαβή για το περιβάλλον χημικά.

Την ώρα λοιπόν που εμείς παλεύουμε με τις φωτιές που κατακαίνε τη χώρα, χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένα Καναντέρ που κοστίζουν πάρα πολλά σε συντήρηση, ενώ δεν μπορούν καν να απογειωθούν σε συνθήκες καύσωνα (38ο και πάνω), και που το καθένα κοστίζει περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ (όσα παίρνουν κάθε τόσο τα ΜΜΕ μας δηλαδή), με τους διάφορους πολιτικάντηδες μεσάζοντες να μιλάνε για προμήθεια και άλλων… μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο και πιο συνετό οικονομικά να μιμηθούμε τους ζάπλουτους καμηλιέρηδες και να προμηθευτούμε ντρόουνς τέτοιου είδους ώστε να δημιουργούμε βροχή πάνω από κάθε πυρκαγιά που εκδηλώνεται;

Μία στις χίλιες να είναι όντως πραγματοποιήσιμο αξίζει τον κόπο.

Μήπωςθα έπρεπενα τοκοιτάξει ηκυβέρνησητων αρίστων;

Τα χρήματα είναι ελάχιστα σε σχέση με τα πακέτα που μοιράζει δεξιά κι αριστερά σε φίλα προσκείμενους «επιχειρηματίες».

Λίγονα κόψει από τις υπερωρίεςτωνχιλιάδωνδιορισμένωνμετακλητών, ή από τις εκατοντάδες των εκατομμυρίων ευρώ των φορολογουμένων πολιτών, που δίνει κάθε τόσο στον (ιδιωτικό χα χα) «εθνικό μας αερομεταφορέα» ή στην (ιδιωτική χα χα) ΦΡΑΠΟΡΤ, και ίσως (ίσως λέω) γλιτώσουμε από τιςπυρκαγιές, ή έστω καταφέρουμε να τις περιορίσουμε κάπως.

Λέωεγώ οποταπόςτώρα… χωρίς όμως να είμαι ούτε ειδικός, ούτε τεχνοκράτης, όπως ο Νικ Χαρντ και άλλοι αστέρες της κυβέρνησης των αρίστων (αλλά και των προηγούμενων).

Θα μου πείτε όμως πως αν περιορίσουμε έτσι απλά και φθηνά τις πυρκαγιές, τι θα κάνουν οι μεσάζοντες των (ρωσικών) εναέριων μέσων, οι διάφοροι πολιτικάντηδες μιζαδόροι, οι οικοπεδοφάγοι, οι εταιρίες που ορέγονται «οικόπεδα» για ανάπτυξη στα βουνά και στα δάση, οι ανιδιοτελείς οπαδοί των ΑΠΕ, και γενικά όλοι εκείνοι οι γύπες που ζουν από την καταστροφή, και που δημιουργούν περιουσίες μέσα από τις στάχτες;

Και θα έχετε ένα δίκιο…

Πάντως αξίζει τον κόπο να το ψάξουν οι «αρμόδιοι».

Γνώμη μου…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως, Ντουμπάι,mipos, ntoubai