Μολύνονται με… AIDS για να πάρουν επίδομα!

Συνεχίζει να θερίζει το AIDS στη χώρα μας! Ο ιός HIV απειλεί πλέον άμεσα και την ελληνική οικογένεια, κυρίως λόγω των ανδρών που πληρώνουν αδρά αλλοδαπές, παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις! Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η αποκάλυψη των ειδικών που αφορά την ύπαρξη τοξικομανών, οι οποίοι, εξαιτίας της φτώχειας, επιδιώκουν να κολλήσουν τον φονικό ιό, προκειμένου να πάρουν

το επίδομα των 700 ευρώ που λαμβάνουν οι οροθετικοί! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το AIDS σημειώνει 1.260% αύξηση στον πληθυσμό των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, σε σχέση με πέρυσι.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφεραν χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Οπως τόνισε ο κ. Λαζανάς, η μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS στους τοξικομανείς οφείλεται στην κοινή χρήση των βελονών και τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις: «Ομως έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι, λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει, τον τελευταίο καιρό επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό για να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ που χορηγείται στους οροθετικούς»!

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα τους 600 παράνομους οίκους ανοχής, ενώ έστειλε μήνυμα στους «κυρίους», όπως τους χαρακτήρισε, που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ώστε να μη μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι και στην οικογένειά τους.

Οπως προκύπτει από τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η αύξηση της νόσου στον γενικό πληθυσμό το 2011 άγγιξε το 53% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ειδικότερα έως και τον Οκτώβριο δηλώθηκαν 276 νέα κρούσματα από τα οποία τα 190 αφορούν χρήστες.

(Από την Δημοκρατία)

Keywords
Τυχαία Θέματα