Νέα μόδα, η αξιολόγηση δημοσιογράφων

Εθιμικό δίκαιο εσωτερικής αξιολόγησης προσωπικού υιοθετούν το ένα μετά το άλλο τα Μέσα της χώρας. Στα πρότυπα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που αξιολογεί τα στελέχη, τους δημοσιογράφους και καλλιτέχνες εκτός ΑΣΕΠ με διάφορα υποκειμενικά κριτήρια των «κριτών» στους οποίους έχει ανατεθεί το θεάρεστο έργο της αξιολόγησης και άλλες μηντιακές επιχειρήσεις μπαίνουν στο ρυθμό της μοριοδότησης με την απειλή της απόλυσης να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη

στα κεφάλια των εργαζομένων.

Την αρχή έκανε η Πήγασος με το Έθνος όπου οι εργαζόμενοι κρίνονται και αξιολογούνται για τα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις τους για το επόμενο εξάμηνο ενώ ακολούθησε και ο όμιλος ΣΚΑΙ με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και πηγές από το Φάληρο, ο επιστήθιος του Ι.Αλαφούζου κυκλοφορεί με ένα σημειωματάριο στο χέρι και καταγράφει σε καθημερινή βάση τι λέγεται στις εκπομπές, από ποιους, αλλά και ποιοι εμφανίζονται σε αυτές.

Στη συνέχεια, όπως λέγεται, πλευρίζει σχολιαστές, δημοσιογράφους και παρουσιαστές για να τους καταθέσει τις παρατηρήσεις και υποδείξεις του σχετικά με τα όσα είπαν ή δεν είπαν. Στο στόχαστρό του μάλιστα φαίνεται να έχει μπει τελευταία ακόμη και η πρωινή εκπομπή του καναλιού, η «Πρώτη γραμμή» με τους Λυριτζή και Οικονόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα