Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει το 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως θα καταργούσε το μνημόνιο τον Ιανουάριο

08:16 2/9/2015 - Πηγή: Antinews

Μετά από την παρέμβαση της Κομισιόν που λέει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή του Τσίπρα και του Καμμένου, και πως δεν ζητήθηκε τέτοιο μέτρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ζητώντας από την υπηρεσιακή

κυβέρνηση «να προχωρήσει σε αναστολή του μέτρου» και δεσμεύεται ότι «η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο», το οποίο υπέγραψε μόλις λίγες εβδομάδες πριν!

Μάλιστα την ώρα που η Κομισιόν καρφώνει τον Τσίπρα ως υπαίτιο του μέτρου αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών και επιτίθεται στη ΝΔ ότι το ψήφισαν μαζί!

Με λίγα λόγια επειδή στην Κουμουνδούρου έχουν βαρέσει διάλυση αντιπολιτεύονται 20 μέρες πριν από τις εκλογές τον εαυτό τους μήπως και μαζέψουν καμιά ψήφο. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ στην μνημονιακή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Τι έχουμε να δούμε ακόμα.

Κύριοι της Κουμουνδούρου αν υποθέσουμε ότι έχετε δίκιο και η αύξηση στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επιβλήθηκε από την τρόικα και δεν είναι δικιά σας πρόταση πως εξηγείτε το γεγονός ότι ακόμα και ο Παπαδημούλης που είναι από τις πιο λογικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για το 23% σε ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια ότι ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό χτυπάει τους έχοντες και κατέχοντες; Τι άλλο υπονοεί άλλωστε όταν γράφει στο twitter ότι «η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν αντιβαίνει προς την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η ΝΔ αντιδρά, γιατί προτιμά την υπερφορολόγηση των αδυνάτων»;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα