Οικονομία: Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ και οι προσδοκίες της αγοράς
Τις παρεμβάσεις –άμεσες και μεσοπρόθεσμες– που περιγράφουν έναν ασφαλή δρόμο για τον επιχειρηματικό κόσμο έως την έξοδο από την υγειονομική χρήση, αλλά και την επόμενη ημέρα βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, συγκεντρώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία της ΔΕΘ και έχουν σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από τις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που βιώνει η χώρα.
Η νέα
Η νέα έκρηξη της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνει τον βαθμό ασάφειας των επόμενων μηνών και, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε ένα μείγμα πολιτικής που θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στις δαπάνες και σε προσωρινά μέτρα στήριξης, διατηρώντας "πυρομαχικά" για τους επόμενους μήνες και ένα περιθώριο ευελιξίας για τον χρόνο έναρξης όλων των μόνιμων μειώσεων φόρων και εισφορών που ήταν στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Μόνιμα μέτρα
Επίσης, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, οδηγεί σε αλλαγή προτεραιοποίησης των παρεμβάσεων μόνιμου χαρακτήρα που θα ακολουθήσουν, με έμφαση σε μέτρα τα οποία θα στηρίζουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η μείωση ή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα. Η δεύτερη φάση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις συστήνεται από αρμόδια στελέχη να ακολουθήσει αργότερα, λόγω των πιέσεων στα εταιρικά κέρδη που προκαλεί η πανδημία. Λόγω της υγειονομικής κρίσης, αμφίβολη θεωρείται επίσης και η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών τον επόμενο χρόνο.
Βεβαίως, το σχέδιο ανάκαμψης, που θα τροφοδοτηθεί από τα 32 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου αλλά και από τα 19 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ και ενός ισόποσου πακέτου της νέας ΚΑΠ, προχωρά, με την αρμόδια επιτροπή υπό τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Θ. Σκυλακάκη να έχει λάβει τις πρώτες εισηγήσεις των υπουργείων και να σχεδιάζει πολυεπίπεδο διάλογο και προετοιμασία μηνών, με τελικό ορόσημο την έγκριση του σχεδίου τον Απρίλιο του 2021.
Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει να ακούσει τους βασικούς άξονες του εν λόγω σχεδίου, επιμένοντας –όλο το τελευταίο διάστημα– σε ένα καθαρό φορολογικό τοπίο και σε κίνητρα επενδύσεων, στην άρση των διοικητικών, θεσμικών και άλλων προσκομμάτων στην ιδιωτική δραστηριότητα, αλλά και σε πρωτοβουλίες που θα φέρουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Και περιμένει από την ομιλία της ΔΕΘ μια πρώτη απάντηση σε αυτό το αίτημα.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης για απρόσκοπτη –όσο είναι δυνατό λόγω της υγειονομικής κρίσης– προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Άλλωστε, η ανακοίνωση του νέου πτωχευτικού πλαισίου αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο σχεδιασμός, βέβαια, της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζεται από την ολοκλήρωση των νομικών κειμένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αυτά θα κατατεθούν προς έγκριση στο Ευρωκοινοβούλιο, κάτι το οποίο εκκρεμεί. Όπως εκκρεμεί και το εύρος των αναγκών που θα προκαλέσει στο σύνολό της η πανδημία, κάτι που σχετίζεται και με τα εν λόγω κονδύλια: το ΕΣΠΑ αλλά και μέρος του Ταμείου Ανάπτυξης μπορούν να χρηματοδοτήσουν όχι για την επόμενη μέρα άλλα μέτρα στήριξης από την υγειονομική κρίση, αν αυτή συνεχίσει να δείχνει τα δόντια της.
Άμεσες παρεμβάσεις
Η κυβέρνηση, με διαθέσιμα 34 δισ. ευρώ περίπου (από 37,5 δισ. ευρώ με τα οποία ξεκίνησε να παρέχει μέτρα στήριξης στην αρχή της πανδημίας), διαμορφώνει το νέο πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρό του βρίσκονται η παράταση των παρεμβάσεων προσωρινού χαρακτήρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων παρατάθηκαν, με την υποχρέωση πληρωμής σε 12 ή 24 δόσεις να αρχίζει από τον Απρίλιο του 2021. Ανάλογες παραστάσεις προωθήθηκαν για το σχέδιο "Συν-Εργασία", για τις αναστολές συμβάσεων, ενώ ανακοινώθηκαν διευκολύνσεις και παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον χώρο του θεάματος.
Τα 2,7 δισ. ευρώ που λαμβάνει (με τη μορφή δανείου) η Ελλάδα από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα "SURE" για τη στήριξη της αγοράς εργασίας δίνουν το δικαίωμα στην κυβέρνηση όχι μόνο για την ενίσχυση των υφιστάμενων παρεμβάσεων, αλλά και για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται ένα νέο πλέγμα στήριξης των θέσεων εργασίας και μέσα από προγράμματα κατάρτισης αλλά και μέσα από την ενίσχυση δράσεων του ΟΑΕΔ που ήδη υφίστανται για την επιδοτούμενη πρόσληψη - διατήρηση εργαζομένων ούτως ώστε να περιοριστεί η ανεργία αλλά και για να περιοριστεί το εργοδοτικό βάρος στις επιχειρήσεις. Ένα μέρος των κονδυλίων της Ε.Ε., ωστόσο, αναμένεται να διατηρηθεί ως "πυρομαχικά" έως ότου γίνει ορατό το τέλος της πανδημίας.
Στήριξη εταιρειών
Η ρευστότητα των επιχειρήσεων θα ενισχυθεί μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, του κρατικού δανείου που θεωρείται ως το πιο επιτυχές μέτρο στήριξης. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα έναν –τρίτο κατά σειρά– κύκλο, που θα ενεργοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη την πτώση τζίρου των επιχειρήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας έως και τον Αύγουστο. Θα υπάρξει διεύρυνση δικαιούχων με έμφαση στον τουριστικό κλάδο (ούτως ώστε να καλύπτει και επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό και ταμειακή μηχανή). Στο τραπέζι τελεί και πρόταση για ελαστικότερους όρους διατήρησης των εργαζομένων ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις, έπειτα από σχετικά αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου.
Για τον ίδιο λόγο, στο τραπέζι είναι και η ενίσχυση του συνολικού ποσού της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πέραν των 3 δισ. ευρώ που έχουν προς το παρόν δεσμευθεί (και οδηγούν στην καταβολή 1,2 δισ. ευρώ τουλάχιστον στον τρίτο κύκλο). Αναλόγως, βεβαίως, των εξελίξεων στο υγειονομικό μέτωπο, θα φανεί η ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου με παρεμβάσεις επιδοματικής πολιτικής, ανάλογες με αυτές του προηγούμενου Μαρτίου-Απριλίου.
Υπό εξέταση είναι η παράταση των προσωρινών μέτρων για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση και στον κινηματογράφο (προς το παρόν λήγει στο τέλος Οκτωβρίου). Επιπλέον, θα ανακοινωθεί το νέο πλέγμα στήριξης ενοικιαστών αλλά και ιδιοκτητών που πλήττονται με ένα μικτό σχήμα.
Εξετάζονται, επίσης, πρόσθετες παρεμβάσεις στο πεδίο της τραπεζικής ρευστότητας, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας αλλά και με την ευρεία χρήση του σχεδίου-γέφυρα για την πρώτη κατοικία. Παράλληλα, επιχειρείται να επιταχυνθεί ενεργοποίηση των μικροπιστώσεων των 25.000 ευρώ και των νέων δανείων για νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω του πρώην ΤΑΝΕΟ.
Στα σκαριά βρίσκεται και το επόμενο μεγάλο βήμα για τα δάνεια τύπου "πακέτου Γιούνκερ", τα οποία προωθεί πανευρωπαϊκά με βάση την απόφαση του προηγούμενου Απριλίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Βρίσκονται στη φάση της έγκρισης ανά την Ε.Ε. και στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι αναλογεί ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ και θα τροφοδοτήσει –μέσω του τραπεζικού συστήματος– τη ρευστότητα προς τον επιχειρηματικό κόσμο.
Με αιχμή τις εισφορές τα νέα μόνιμα μέτρα στο ασφαλιστικό και τα Ταμεία
Σχεδιάζονται μειώσεις ασφαλιστικών κρατήσεων για όλους τους επιχειρηματίες
"Πακέτο" στήριξης όλων των επιχειρηματιών αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της φετινής "ΔΕΘ".
Αυτό θα περιλαμβάνει μόνιμα και οριζόντια μέτρα ιδίως ασφαλιστικής ελάφρυνσης για όλους τους επιχειρηματίες (πληττόμενους και μη), μέσω μείωσης των εισφορών, στο πλαίσιο της πορείας υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης περί μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 5 μονάδες έως το 2023. Ήδη από τον Ιούνιο έχει μειωθεί κατά 0,9%. Μένουν, δηλαδή, άλλες 4,1 μονάδες και δεν αποκλείεται μια εμπροσθοβαρής υλοποίηση του στόχου αυτού, δηλαδή μια μεγάλη "εφάπαξ" μείωση κατά αυτό το ποσοστό.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του "Κ", στο τραπέζι βρίσκεται νέα μείωση των εισφορών των εργοδοτών-μισθωτών. Η μείωση αυτή εκτιμάται ότι από το 2021 θα ανέλθει κατ' ελάχιστον σε 1%-1,5%, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για ακόμα μεγαλύτερη, δηλαδή 2%, ή ακόμα και 4%, προκειμένου να είναι αισθητή η ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους στον επιχειρηματικό κόσμο. Κρίσιμο μέτωπο σε σχέση με τις τελικές αποφάσεις είναι το δημοσιονομικό και οι προβολές που γίνονται εξετάζουν κατά πόσο μια τέτοια μεγάλη μείωση θα οδηγούσε σε αύξηση της εισπραξιμότητας –καθώς θα αποτελούσε κίνητρο συνέπειας πληρωμών αλλά ακόμα και αύξησης προσλήψεων– παρά σε μείωση.
Στο "κάδρο" της μείωσης βρίσκονται ιδίως οι εισφορές υπέρ της υγείας (ΕΟΠΥΥ), π.χ. μέσω της θέσπισης ενός σταθερού ποσού (αντί της υφιστάμενης εισφοράς 7,1% επί των μικτών αποδοχών που ισχύει σήμερα) ή της μείωσης των ανώτατων ασφαλιστέων αποδοχών υπέρ της υγείας και παράλληλα μιας οριζόντιας μείωσης των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ.
Μια τέτοια μείωση ενδεχομένως να "συμπαρέσυρε" και τις εισφορές υγείας των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά ακόμα και των συνταξιούχων (οδηγώντας σε έμμεση αύξηση των καθαρών αποδοχών τους).
Από εκεί και πέρα, στη "φαρέτρα" των νέων κυβερνητικών μέτρων στήριξης, πιο ειδικά για τους πληττόμενους επιχειρηματίες, περιλαμβάνονται και εκείνα τα οποία ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης. Κατ' αρχάς προβλέπεται επέκταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο. Επίσης, επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης "Συν-Εργασία" μέχρι τέλος του χρόνου. Παράλληλα, δίνεται παράταση για δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει, ενώ διευκολύνεται η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχικά εργαζομένους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.
Παρατείνεται, επίσης, το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.
Θα θεσμοθετηθεί η οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών, με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Εξάλλου, θα δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζομένου λόγω καραντίνας για μια νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοϊό COVID-19.
Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκονται εισηγήσεις για περαιτέρω βελτιώσεις στο πρόγραμμα "Συν-Εργασία", έτσι ώστε να προσελκυσθούν περισσότερες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το κονδύλι το οποίο θα διατεθεί από την Κομισιόν ("SURE") θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 2,7 δισ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ που έχει ήδη προϋπολογιστεί. Στο τραπέζι, επίσης, βρίσκονται νέα προγράμματα κατάρτισης από πλευράς ΟΑΕΔ, τα οποία θα αφορούν και υφιστάμενους εργαζομένους (όχι μόνο ανέργους), στο πλαίσιο της μάχης ανάσχεσης της αύξησης της ανεργίας.
Όσον αφορά τις προθεσμίες καταβολής των τρεχουσών εισφορών των πληττόμενων εργοδοτών (Φεβρουαρίου-Μαΐου 2020) οι οποίες έχουν τεθεί σε "καθεστώς" αναστολής έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων στελεχών (οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη "μετατραπεί" σε διατάξεις και, έτσι, ισχύει για την ώρα το υφιστάμενο πλαίσιο πληρωμής τους από τον επόμενο μήνα), θα παραταθούν έως το α' τρίμηνο του 2021 (δηλαδή για έως 6 μήνες ακόμα) και θα μπορούν, εναλλακτικά, να εξοφληθούν σε έως 12 άτοκες δόσεις ή σε 13 έως 24 δόσεις με τόκο 2,5%.
Το φορό-πακέτο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
Παρεμβάσεις ελάφρυνσης στο πεδίο της φορολογίας ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο. Οι τελικές αποφάσεις για το περιεχόμενο των παρεμβάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στόχος των παρεμβάσεων ελάφρυνσης είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινωνία ότι, παρά την κρίση του κορονοϊού, η πορεία μείωσης του φορολογικού βάρους συνεχίζεται.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να δώσει πραγματικό οξυγόνο στην οικονομία αλλά και να βελτιώσει την ψυχολογία καταναλωτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων. Βασικό συστατικό των μέτρων αυτών είναι η μείωση της φορολογίας.
Στο εύλογο ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των μειώσεων φόρων, κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι πολύτιμη θα είναι η συνεισφορά του πακέτου ευρωπαϊκών κονδυλίων των 32 δισεκατομμυρίων, που θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να εισρέουν από το 2021 στην ελληνική οικονομία.
Με τα κεφάλαια αυτά, όπως υποστηρίζεται, η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτατα το 2021 από την ύφεση και θα δημιουργηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος που θα χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις μείωσης της φορολογίας.
Το βασικό σενάριο για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας:
- Τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει τη σταδιακή κατάργησή της έως το τέλος του 2023. Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντάσσεται και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης, η οποία δοκιμάστηκε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων με υπερφορολόγηση.
- Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες.
Τα νέα μέτρα μείωσης της φορολογίας αναμένεται να περιληφθούν στο κείμενο του Προϋπολογισμού για το 2021, που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.
Τα παραπάνω είναι μέτρα μόνιμης επίδρασης στην οικονομία και τα εισοδήματα, ενώ ετοιμάζονται και μια σειρά μέτρων προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία στοχεύουν στο να στηρίξουν τη ρευστότητα στην αγορά τούς επόμενους πολύ κρίσιμους και δύσκολους μήνες για την οικονομία. Τα μέτρα για την άμεση στήριξη της ρευστότητας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
--- Την αναστολή των προθεσμιών πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της κρίσης του κορoνοϊού. Οι προθεσμίες για την πληρωμή των παραπάνω φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών αρχίζουν να λήγουν από το τέλος Αυγούστου και έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν έως τις 31 Μαρτίου 2021.
--- Την καταβολή το συντομότερο δυνατό των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Το ποσό το οποίο αναμένεται να καταβληθεί στους συνταξιούχους ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για τρεις κατηγορίες αναδρομικών που περιλαμβάνουν το 11μηνο Ιουνίου 2015 έως και Μάιο 2016, τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που προκύπτουν από τον νόμο Βρούτση και των εργαζόμενων συνταξιούχων.
--- Την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης με κρατικές εγγυήσεις. Αν και αρχικά είχαν παρατηρηθεί σημαντικές καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των ποσών, στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες και πολλές επιχειρήσεις έχουν λάβει πλέον σημαντικά ποσά ρευστότητας για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.
--- Τη θέσπιση τρίτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο τρίτος γύρος του μέτρου θα είναι ακόμα πιο χαλαρός όσον αφορά τους όρους χορήγησης προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Θα καλύπτει ακόμα και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή και το συνολικό ποσό που θα δοθεί ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής πρόκειται να επιστραφούν από τους δικαιούχους σε βάθος χρόνου με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.
Πηγή: capital.gr
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- ΠΡΟΣΟΧΗ: 14 προειδοποιητικά σημάδια ότι έχεις υψηλό σάκχαρο που ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσεις!
- Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ανατροπές στο ΑΣΕΠ – Τι αλλάζει
- ΟΑΕΔ – Επίδομα 360 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται – Δικαιολογητικά & Προϋποθέσεις
- Μυκήνες, αρχαιολογικός χώρος φωτιά
- Μπορείς να βλέπεις Netflix χωρίς να έχεις λογαριασμό. Δες πώς!
- Να ποιός μεγάλωσε την δική μου Ελλάδα αυτές τις μέρες και την έφτασε μέχρι τα πέρατα της οικουμένης
- Μικρή παράταση για την υποβολή δηλώσεων λόγω υπερφόρτωσης στο taxisnet
- Γεννηματά στον Realfm 97,8: Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στη χώρα μας
- Κορωνοϊός: δωρεάν οι μάσκες και στα ιδιωτικά σχολεία
- Παράταση λίγων ωρών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Οικονομία: Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ και οι προσδοκίες της αγοράς
- Νέα δεδομένα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Πώς θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία
- Κινήσεις υψηλού ρίσκου από Τουρκία
- Τουρισμός: Θα χρειαστούν έως 3 χρόνια για πλήρες comeback
- Πώς θα πληρώσετε εμπρόθεσμα ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο το φόρο εισοδήματος – Ανέπαφες πληρωμές σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ έως αργά το βράδυ
- Μερικά μαθηματικά στοιχεία για τον Covid-19
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας αποφασίζει για "ανασχηματισμό"- Σε πρώτο πλάνο και τα ελληνοτουρκικά
- Εκτεθειμένη από τα Cyprus Papers η κυπριακή κυβέρνηση
- Κορονοϊός: 177 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 1 νέος θάνατος
- ΥΠΕΞ: Η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία
![Οικονομία, ΔΕΘ,oikonomia, deth](https://images32.inewsgr.com/3852/38529871/oikonomia-oi-exangelies-sti-deth-kai-oi-prosdokies-tis-agoras-160.jpg)
- Τελευταία Νέα Antinews
- Οικονομία: Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ και οι προσδοκίες της αγοράς
- Εκτεθειμένη από τα Cyprus Papers η κυπριακή κυβέρνηση
- Τουρισμός: Θα χρειαστούν έως 3 χρόνια για πλήρες comeback
- Καύσωνας και στο ΤΖΟΚΕΡ με 4,5 εκατομμύρια ευρώ – Κατάθεση δελτίων έως τις 21:30 το βράδυ σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και διαδικτυακά
- Κινήσεις υψηλού ρίσκου από Τουρκία
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας αποφασίζει για "ανασχηματισμό"- Σε πρώτο πλάνο και τα ελληνοτουρκικά
- Διπλό "πακέτο" παρατάσεων εισφορών για τους πληττόμενους επιχειρηματίες το Σεπτέμβριο
- Κορονοϊός: 177 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 1 νέος θάνατος
- ΥΠΕΞ: Η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία
- Μερικά μαθηματικά στοιχεία για τον Covid-19
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Η ανοσιακή απάντηση έναντι του SARS-CoV-2 ποικίλλει σημαντικά μεταξύ ασθενών με ήπια νόσο COVID-19
- Πώς θα πληρώσετε εμπρόθεσμα ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο το φόρο εισοδήματος – Ανέπαφες πληρωμές σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ έως αργά το βράδυ
- Νέα δεδομένα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Πώς θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία
- #mazistosxoleio: Γεμίζουμε τις τσάντες των παιδιών μ’ ένα κλικ!
- Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών στον Realfm 97,8: Κάποιοι ήθελαν να πάθουν κακό οι Μυκήνες
- Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ανεξαρτητοποιήθηκε και λίγο μετά το... μετάνιωσε - Τι συνέβη
- Γεννηματά στον Realfm 97,8: Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στη χώρα μας
- Αυτή την Κυριακή με τη Realnews: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» - Το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν σε μια πολυτελή, συλλεκτική, σκληρόδετη έκδοση - Μαζί Real Taste & Style
- "Αττικόν": Ο ασθενής έστησε ενέδρα στη νοσηλεύτρια και της επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
- Εκπρόσωπος Κομισιόν: Οι ενέργειες της Τουρκίας ανησυχούν ολόκληρη την Ε.Ε.