Ομολογία «ελεύθερης πτώσης» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Πέτσα

Σε «ελεύθερη πτώση» φαίνεται ότι βρίσκονται στην πραγματικότητα δημοσκοπικά τα ποσοστά που συγκεντρώνει, πλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις δηλώσεις Πέτσα και την κατάσταση πανικού στην οποία μοιάζουν να έχουν περιέλθει οι υπουργοί της, να ενισχύουν την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι «όσο ο Κυριάκος μένει στην εξουσία, τόσο περισσότερο θα μειώνονται οι ψηφοφόροι που θα τον ξαναψηφίσουν».

Υπό τις συνθήκες αυτές, το δίλημμα

«εκλογές πρόωρες ή στο τέλος της θητείας, με υπαρκτό τον κίνδυνο της κατάρρευσης των ποσοστών της ΝΔ του Κυριάκου», εντείνεται και οι ιθύνοντες νόες του Μεγάρου Μαξίμου μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πάρουν την οριστική απόφασή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μέσω τηλεοπτικών δηλώσεών του, ανέφερε ότι δε βλέπει εκλογές μέσα στο 2022, «πρώτον, γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός ότι θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε μία περίοδο αναταραχής, όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος δε βγάζει τον μήνα του ή τα βγάζει με δυσκολία, να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία, γιατί βλέπει αυτή τη στιγμή ότι δε βγαίνει».

Τι κι αν λίγο μετά, ο υπουργός επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αναφέροντας μέσω twitter ότι «η διαστρέβλωση δεν είναι πολιτική. Οι πολίτες ζητούν σταθερότητα και ασφάλεια. Και εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Μητσοτάκη που με σύνεση και ενότητα οδηγεί τη χώρα μπροστά και αποστρέφονται την πολιτική παραφροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει εκλογές, ενώ τις τρέμει».

Η αρχική δήλωση Πέτσα εύλογα προκάλεσε -και συνεχίζει- χιλιάδες σχόλια, εκτός και εντός μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους να αντιλαμβάνονται αυτό το οποίο ο υπουργός επί της ουσίας υποστήριξε, προτάσσοντας ως βασικό αίτιο την ακρίβεια: Η κυβέρνηση και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση αφού καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες τους γυρνούν την πλάτη.

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, λόγω της έντονης κριτικής που του ασκούσε για μήνες, σε σχέση με τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην πανδημία, στην οικονομία και σε μια σειρά καίριων για τη χώρα και την κοινωνία τομέων, «τουΐταρε» χαρακτηριστικά:

«Ο Πέτσας είπε τη σκληρή πολιτική αλήθεια για την κυβέρνηση. Δε μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα και θα την τιμωρήσουν». «Φαίνεται ότι», συμπέρανε ο κ. Κύρτσος, «δεν πιστεύει σε δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Μητσοτάκη πρώτο με διαφορά. Ενδιαφέρον».

Κατάσταση πανικού

Την ίδια στιγμή, τα κυβερνητικά στελέχη μοιάζουν να βρίσκονται σε πανικό επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να «πετάξουν» από πάνω τις ευθύνες τους, χωρίς όμως να πείθουν κανέναν, πλην όσων βρίσκονται στον πολύ στενό κύκλο των ακροατηρίων τους, είτε λόγω σχέσεων, είτε λόγω συμφερόντων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, ακολουθώντας τη γνωστή επικοινωνιακή «συνταγή», του «λέμε ό,τι να 'ναι», ανέφερε ότι «το επίδομα για τα καύσιμα έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει στους δικαιούχους την αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Καλύπτει τη διαφορά, όχι τις ανάγκες για καύσιμα». Υποστήριξε ότι τα... 60 λίτρα είναι η μέση κατανάλωση ενός ανθρώπου (!) και σχολιάζοντας το επίδομα καυσίμων, χωρίς να «κουνάει το δάκτυλο» αυτή τη φορά στους πολίτες και δη στους εισοδηματικά αδύναμους, «πέταξε» ξανά τη «μπάλα στην κερκίδα» των Βρυξελλών: «Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σε πανευρωπαϊκή λύση που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί. Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων, στοχευμένα στους ευάλωτους, αλλά βεβαίως ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται γιατί οι τιμές έχουν αυξηθεί».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πρόβαλε ξανά το «δώρο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους «λίγους» (λόγω των αλλαγών στον ΕΦΝΙΑ 360.000.000 ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων δε θα χρειαστεί φέτος να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες σημαντικής ακίνητης περιουσίας).

«Δεν ισχυρίζομαι», συνέχισε, ότι «το ποσό αυτό θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών ή ότι τα μέτρα που πήραμε και παίρνουμε θα καλύψουν όλο το κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις». «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», πρόσθεσε «και αναζητούμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές λύσεις. Κανένα κράτος δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του την κρίση».

Όσο, όμως, κι αν, σταθερά εδώ και 2,5 χρόνια για την οποιαδήποτε αποτυχία (και δεν είναι μία, είναι πολλές) η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου και των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη βασίζεται στην τακτική συνδυασμού «λάσπης» και «ανεμιστήρα» (με την επίρριψη των ευθυνών πάντα σε άλλους πλην των «αρίστων») ακόμη και τα άτομα του πιο στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος φαίνεται να αντιλαμβάνονται σταδιακά ότι τα δεδομένα στην κοινωνία γίνονται όλο και πιο δυσμενή για αυτούς.

Ο κ. Πέτσας, όπως συμπέρανε ο κ. Κύρτσος, είπε μια αλήθεια, ότι δηλαδή όταν μια κυβέρνηση γνωρίζει ότι μπορεί να χάσει δύσκολα πάει σε πρόωρες εκλογές. Όμως, σε αυτή την περίπτωση απειλείται με συνεχή συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών της, με κίνδυνο ο κ. Μητσοτάκης να κατορθώσει το ακατόρθωτο. Να αναστήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομολογία, Μητσοτάκη, Πέτσα,omologia, mitsotaki, petsa