Όσα ο Αντώνης Σαμαράς κατέκτησε για την Ελλάδα...

Οι επιτυχίες στη Διεθνή πολιτική σκηνή, συνιστούν ένα πολυπαραμετρικό αποτέλεσμα. Προϋποθέτουν όμως και αποδεικνύουν την ικανότητα των πολιτικών ανδρών που τις καταγάγουν (το γένος χάριν ευκολίας) και το κύρος της χώρας που αντιπροσωπεύουν.

Το 2014, θεωρείται από όλους, Έλληνες, ξένους, άσπονδους φίλους ακόμη και τους μίζερους, ως χρονιά που η σταθερότητα στη χώρα είχε εμπεδωθεί και η Ελλάδα είχε μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Μέσα στο πλαίσιο αυτό και εν όψει της συγκρότησης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

τον Σεπτέμβριο του 2014, με Πρόεδρο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε να δοθεί στη χώρα μας το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας και της Μετανάστευσης. Το πλέον πολιτικό χαρτοφυλάκιο, σε μια εξαιρετικά διεθνή συγκυρία. Είναι γνωστό σε όλους πόσο περισσότερο οι διεθνείς εξελίξεις στα χρόνια που μεσολάβησαν, έστρεψαν τους προβολείς στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία, ήταν σίγουρα προϊόν της προόδου που οι Εταίροι μας αναγνώριζαν στη χώρα μας και την προοπτική της, αλλά και του κύρους και της προσωπικής σχέσης που ο τότε έλληνας Πρωθυπουργός, είχε καλλιεργήσει με τον νέο Πρόεδρο της Κομισιόν.

Δυστυχώς η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας, μετεξελίχθηκε σε εφιάλτη αμηχανίας και αδράνειας. Και επειδή στα Ευρωπαϊκά πράγματα ότι δεν εξελίσσεται και δεν δικαιολογεί την ύπαρξή του, απλά ξεπερνιέται και αντικαθίσταται, το χαρτοφυλάκιο που ο Σαμαράς κατέκτησε, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Με ολιγόλογη ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόλις προ ολίγων ημερών αφαίρεσε από το χαρτοφυλάκιο που είχε δοθεί στη χώρα μας, τον τομέα της Ασφάλειας. Ήττα οδυνηρή. Που ασφαλώς έχει ονοματεπώνυμο.

Πέρα όμως από την προσωπική ανικανότητα και τη γύμνια που οι μεγάλοι θώκοι αποκαλύπτουν, αυτό που μετράει είναι η ζημία στα Εθνικά συμφέροντα. Με τα οποία κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει. Το τόνιζαν και οι Αθηναίοι Έφηβοι στον παιάνα – ύμνο τους. Ότι θα φανούν αντάξιοι των γεννητόρων τους . Και σίγουρα θα παραδώσουν στους επόμενους τουλάχιστον τα ίδια με όσα οι ίδιοι κληρονόμησαν. Γιατί σίγουρα είναι δυσκολότερο να διατηρήσεις κάτι σε σχέση με το να το αποκτήσεις. Ιδίως όταν δεν έχεις ‘ματώσει’ ο ίδιος για αυτό.

Απαιτείται το αυτονόητο. Ευθιξία και φιλότιμο. Με την παραίτηση να είναι το ελάχιστο. Και σίγουρα προβληματισμός. Για όσα κάποιοι θυσιάζουν ωσάν να είναι κτήμα τους. Τάχα τι τους νοιάζει; Μήπως ‘τα ίδρωσαν’ για να τα πονέσουν;

Όσο για τον Σαμαρά, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ξέρει να κατακτά. Και το έργο του θα μας θυμίζει πάντα ότι κράτησε την σημαία της χώρας ψηλά. Παρέλαβε παράγκα και παρέδωσε κράτος!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα