Ό,τι δεν έκανε μέχρι σήμερα η «επάρατη Δεξιά» θα το κάνει ο Τσίπρας

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση πανηγύριζε γιατί ο Ολάντ και οι Γάλλοι θα μας βοηθήσουν να... κοροϊδέψουμε και πάλι τους κουτόφραγκους. Να μην υλοποιήσουμε όσα δεσμευτήκαμε, να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε, να κάνουμε δύο – τρία κολπάκια, να διορίσουμε μερικές καθαρίστριες και να περάσει... ξυστά η αξιολόγηση.

Από χθες το Μαξίμου διέρρεε ότι έρχεται ο Μοσκοβισί, ο σωτήρας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, θα μειώσει τις απαιτήσεις των δανειστών, θα συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση. Κι όταν εννοούν όλα στην κυβέρνηση εννοούν το απόλυτο τίποτε.

Ήρθε λοιπόν ο κοινοτικός

επίτροπος, την ίδια μέρα με τον Μ. Σουλτς, και τι έκανε; Το αυτονόητο. Δηλαδή μας ζήτησε να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί, να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα, να κλείσουμε όλα τα ανοικτά μέτωπα. Που είναι το περίεργο από έναν εκπρόσωπο των δανειστών; Πουθενά απλά στην Αθήνα έκαναν το ίδιο λάθος που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όποιος έφτανε στην Ελλάδα ήταν και σωτήρας. Αφήστε δε που νόμιζε ο Τσίπρας ότι θα συγκινηθούν με το προσφυγικό πρόβλημα και θα μας αφήσουν ανεξέλεγκτους να κάνουμε ότι γουστάρουμε με την δεύτερη φορά αριστερά.

Την ώρα που ο Μοσκοβισί μας περνούσε από γενεές δεκατέσσερις γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτε εδώ και δύο μήνες (με γαλλική ευγένεια είναι η αλήθεια) ο Σουλτς μας υποσχόταν βοήθεια και μας έλεγε πόσο συμπονά την Ελλάδα. Μέχρι και ο Βούτσης βγήκε πανηγυρίζοντας που είδε στο πρόσωπο του Γερμανού τον... Έλληνα θεό.

Μοιάζει με τα έργα στην τηλεόραση όπου υπάρχει ο καλός και ο κακός μπάτσος ώστε να τσιμπήσει ο φυλακισμένος και να τα ξεράσει όλα. Κλασσική περίπτωση εγκλωβισμού μιας κυβέρνησης που δεν κάνει απολύτως τίποτε, που δεν πιστεύει όσα υπέγραψε και υποσχέθηκε. Που κωλυσιεργεί και θέτει σε ομηρία την οικονομία και που κάνει ακόμη περισσότερο κακό στη χώρα καθώς επαναφέρει εφιαλτικά σενάρια περί χρεοκοπίας εντός του ευρώ.

Με μια πιο ψυχρή ματιά, ο Μοσκοβισί και όχι ο Σουλτς μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να έχουμε νέα δράματα.

1.Συνέδεσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την αξιολόγηση. Αν θέλετε τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, κλείστε όλα τα μέτωπα μας είπε ο... Γάλλος φίλος.

2.Κλείστε τα προαπαιτούμενα μέχρι τη Δευτέρα γιατί αλλιώς το Eurogroup θα γίνει εφιάλτης.

3.Ξεχάστε την παράταση για το ασφαλιστικό το οποίο πρέπει να κλείσει σε 25 ημέρες. Και είναι απορίας άξιον πώς θα περάσει στη Βουλή μια τέτοια λαίλαπα όταν δεν μπορούν να περάσουν τη ρύθμιση για τις μπύρες.

4.Δεν έχουν κλείσει ακόμη οι υποθέσεις των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ακόμη κι αν βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά που βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου. Ό,τι δεν έκανε δηλαδή μέχρι σήμερα η «επάρατη Δεξιά» θα το κάνει ο Τσίπρας. Πράγματι θα τον γράψει η ιστορία.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η αξιολόγηση, η εφαρμογή του μνημονίου που η ίδια υπέγραψε, η εξεύρεση λύσεων που δεν θα τσακίζουν τον κόσμο. Που είναι άραγε οι υποσχέσεις για δικαιοσύνη, για πάταξη της φοροδιαφυγής, για πάταξη της διαφθοράς, για εξεύρεση ισοδύναμων και άλλες τέτοιες αριστερές παπάτζες;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα