Παναγιώταρος: «Και τι έγινε που ο αρχηγός μας φωτογραφήθηκε με μια γερμανική σβάστικα;»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το οδοιπορικό του δημοσιογράφου της Guardian Antony Loewenstein στην Ελλάδα του σήμερα και η συνάντησή του με χρυσαυγίτες. Το ταξίδι ξεκινά από το κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Κόρινθο. Όλοι οι πρόσφυγες υποστήριξαν ότι έχουν κακοποιηθεί ψυχικά και σωματικά από την αστυνομία και κανείς δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα,

σημειώνει ο δημοσιογράφος. Πολλοί κατέληξαν εκεί μετά την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, «μια αποτελεσματική πολιτική λύση για να δείξει πυγμή η κυβέρνηση στην ‘παράνομη’ μετανάστευση».

Και φυσικά, το άρθρο καταλήγει στην Χρυσή Αυγή. Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο έξω από τα γραφεία της ανακρίτριας. Μαζί του ήταν η γυναίκα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. «Βρισκόμαστε σε άνοδο, η υποστήριξη του κόσμου μεγαλώνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια δίωξη -100% πολιτική- εναντίον της Χρυσής Αυγής. Κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής πιστεύει στο έθνος, την κληρονομιά, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια» είπε. Στη συνέχεια επαίνεσε τον Πούτιν και τη Ρωσία, σημειώνοντας πως σύντομα θα γίνει η ηγετική υπερδύναμη του κόσμου αντικαθιστώντας στις ΗΠΑ. Πρότεινε μάλιστα όλοι οι μετανάστες να πάνε στις ΗΠΑ, αφού αυτή είναι η χώρα που προκάλεσε τους πολέμους στις χώρες τους. «Μου άρεσε που η Μόσχα άρχισε τις παρακολουθήσεις εναντίον των ΜΚΟ. Εδώ στην Ελλάδα το 99% από αυτές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης» είπε. Επαίνεσε επίσης τους νόμους του Ισραήλ για την παράνομη μετανάστευση. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις φωτογραφίες Μιχαλολιάκου με ναζιστικά σύμβολα, σχολίασε: «Και τι έγινε που ο αρχηγός μας φωτογραφήθηκε δίπλα σε ναζιστικά σύμβολα πριν από 40 χρόνια; Αν ρωτήσετε τι έκαναν πριν από δεκαετίες και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανακαλύψετε κάποιες ενδιαφέρουσες ιστορίες». Τέλος, καταφέρθηκε εναντίον των μουσουλμάνων μεταναστών διότι όπως είπε «είναι όλοι τζιχαντιστές και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη», ενώ δαιμονοποίησε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος των δημόσιων φορέων.

Ο δημοσιογράφος συνομίλησε και με τον συνταξιούχο ορθοπεδικό Επαμεινώνδα Στάθη, σημαίνον μέλος της ΧΑ που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Όπως είπε, η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για τα πατριωτικά, εθνικιστικά πιστεύω, ενώ τα τελευταία 40 χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, εξήγησε, είναι «ένα κόμμα που θα σέβεται την ελληνική κληρονομιά».

«Αυτές είναι πολιτικές συνθήκες που εγγυώνται σχεδόν την αναστάτωση και την ανησυχία» καταλήγει το άρθρο. «Ενώ η διαφθορά παραμένει ανεξέλεγκτη και οι μισθοί χαμηλοί, έχω μιλήσει με αμέτρητους νέους Έλληνες που μου λένε ότι ένας λογικός μισθός εδώ είναι περίπου 10.000 δολάρια το χρόνο –ενώ η Χρυσή Αυγή τους υπόσχεται ευημερία. Το αν τα εναλλακτικά κόμματα της Αριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, θα αξιοποιήσουν αυτές τις εντάσεις και θα αντισταθούν στην καθοδηγούμενη από τις Βρυξέλλες ιδιωτικοποίηση είναι η μεγάλη πρόκληση του σύγχρονου ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jun/27/an-encounter-with-greeces-migrant-prisoners-and-the-men-who-jail-them

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα