Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Χόκινγκ για το ύστατο «χαίρε» στον μεγαλύτερο επιστήμονα της εποχής μας

Δεκάδες χιλιάδες απλοί πολίτες από όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου, συνόδεψαν τον μεγαλύτερο επιστήμονα της εποχής μας, Στίβεν Χόκινγκ, στην τελευταία του κατοικία, δίνοντας το «παρών» στην κηδεία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14:00 (σ.σ. τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία, όπου και εργάστηκε για περισσότερο από 50 χρόνια.

Η οικογένεια ζήτησε από έξι πρόσωπα από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του

Χόκινγκ, όπως και έγινε.

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε μετά τον θάνατο του διάσημου αστροφυσικού.

Μετά την ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση σήμερα, στις 15 Ιουνίου θα αποτιθεί εκ νέου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Ισαάκ Νεύτωνας, που έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών και διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας, ενταφιάστηκε στο Αβαείο το 1727. Ο Κάρολος Δαρβίνος, η θεωρία της εξέλιξης του οποίου ήταν μια από τις πλέον πρωτοποριακές όλων των εποχών, τάφηκε επίσης εκεί, το 1882.

Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937, και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα