Πότε ήλθε η “λίστα Λαγκάρντ” στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο “άγνωστος Χ” που την άνοιξε;

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη λίστα Λαγκάρντ, μετά την ανάλυση που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο USB που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ.Παπακωνσταντίνου, και το έδωσε στον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη, για να το πάρει τελικά ο κ.Ε.Βενιζέλος. Από την ανάλυση της ΕΛΑΣ

προκύπτει ότι, εκτός των τεσσάρων χρηστών που άνοιξαν τη λίστα, υπάρχει και ένας ακόμη, “άγνωστος 5ος”, χρήστης-φάντασμα που την άνοιξε.

Στην έκθεση που εστάλη στη Βουλή, υπάρχουν και δύο ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία:

1. Έχουν γίνει εκτυπώσεις της λίστας στο τέλος του 2009 και στη αρχή του 2010, δηλαδή όταν η λίστα ήταν ακόμα στα χέρια των Γάλλων.

2.Εχουν ανοιχτεί τα αρχεία της λίστας τον Αύγουστο του 2010, όταν ακόμα η λίστα δεν είχε έλθει στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, κατά τους ισχυρισμούς των Παπακωνσταντίνου και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έστειλε τη λίστα σε μορφή CD στην Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έχει υποστηρίξει ότι δεν ξέρει που είναι το πρωτότυπο CD που έστειλαν οι Γάλλοι. Στοιχείο-κλειδί, εννοείται, για να απαντηθεί ποιος (!) αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του κ.Παπακωνσταντίνου από τη λίστα.

Όσον αφορά λοιπόν, τον χρήση που στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010 άνοιξε τη λίστα, γράφει η ΕΛΑΣ: “Τα λογιστικά φύλλα (σ.σ.καρτέλες με τα στοιχεία της κίνησης των λογαριασμών των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών) ανοίχθηκαν προς ανάγνωση και κλείστηκαν χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί αποθήκευση, κατά τα χρονικά διαστήματα 4-8-2010 και 5-8-2010 (σ.σ. αναφέρονται συνολικά εννέα ώρες!) από χρήστη του λογισμικού επεξεργασίας αρχείων λογιστικών φύλλων Excel του “πακέτου λογισμικού MS Office” του οποίου η ονομασία δεν μπορεί να προσδιοριστεί”.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι η λίστα φαίνεται να έχει εκτυπωθεί στις 13-10-2009 και 11-2-2010 (!). Δηλαδή, πολύ προτού δοθεί η λίστα επισήμως στην Ελλάδα, στον κ.Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι ο κ.Βενιζέλος έχει ισχυριστεί ότι η λίστα εστάλη στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2010. Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου έχει πει ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, κ.Μπίκας του είχε πει ήδη στην αρχή του καλοκαιριού του 2010 ότι υπήρχε η λίστα στη Γαλλία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία γεννούν ερωτηματικά. Γιατί άραγε, οι Γάλλοι να εκτυπώσουν, και μάλιστα δύο φορές, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, τα στοιχεία των 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Τράπεζα HSBC, στην Ελβετία; Ήταν για να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι; Και γιατί; Ή, ήταν για να τα δώσουν χέρι με χέρι σε Έλληνες (π.χ. εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης) που αναζητούσαν τη λίστα;

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛΑΣ αυξάνει τα ερωτήματα για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ

Στα 4,5 δισ. οι καταθέσεις στη “λίστα Λαγκάρντ”

Η Έκθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα