Προκόπης εναντίον Κυριάκου

Πως το λέει ο λαός μας, εκείνο με τους δύο… που μαλώνουνε σε ξένο αχερώνα; Αυτό θυμήθηκα όταν διάβασα ότι ο Προκόπης έστειλε επιστολή στο Μαξίμου, γιατί όπως υποστηρίζει (καθηγητής γαρ) ο Κυριάκος τα έχει κάνει …σαλάτα με το θέμα της μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα ενταχθούν στην κινητικότητα.

Κατά τον κύριο καθηγητή και όπως τονίζει στην επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δ. Σταμάτη, οι διατάξεις που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αντίθετες με τα όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και προς

το Σύνταγμα.

Δεν σταματάει όμως ο «Πάκης» σε αυτά, αλλά στάζει κι’ άλλο «δηλητήριο» στην επιστολή, αφού αναφερόμενος στις διατάξεις της απόφασης Μητσοτάκη, σημειώνει: «… μεταχειρίζονται με τον ίδιο-και δη ισοπεδωτικό- τρόπο εντελώς ανόμοιες καταστάσεις, δηλαδή υπαλλήλους που εντάχθηκαν οριστικώς στην Δημόσια Διοίκηση κατ’ εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και με διαδικασία ΑΣΕΠ και υπαλλήλους, κατά την εισαγωγή των οποίων στην Δημόσια Διοίκηση, ή κατά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ουδεμία εγγύηση διαφάνειας (!) και αξιοκρατίας (!) τηρήθηκε…»

Και κλείνοντας το γράμμα του, ο Προκόπης δεν παραλείπει να παραπονεθεί για το γεγονός ότι από το Μαξίμου τον έχουν στα …αζήτητα και δεν τον ρωτάνε: «…κύριε υπουργέ (σ.σ εννοεί τον Δ. Σταμάτη)…γνωρίζετε καλώς, ότι ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο ζητήθηκε η γνώμη μου …»

Όσο για τον Κυριάκο κάνει τον …κουφό και δεν απαντάει στις αιτιάσεις του Προκόπη. Κι’ όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί την …καυτή πατάτα της κινητικότητας και να πιάσει ψάρια, χωρίς να βρέξει τον ….

Ροβεσπιέρος

Keywords
Τυχαία Θέματα