Πυροβολούν τα πόδια τους στη ΝΕΡΙΤ και μετά τα μαζεύουν

Τράβηγμα αυτιού …μυρίζει πίσω από τη διευκρίνιση/επανόρθωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης αναφορικά με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Le Monde», περί ελέγχου του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης. Ο Γ.Προκοπάκης αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει δεχθεί καμιά παρέμβαση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από πολιτικά κόμματα, «πράγμα το οποίο άλλωστε θα ήταν αντίθετο με την επιλογή του από το Εποπτικό Συμβούλιο». Στη συζήτηση χρησιμοποιήθηκε η αγγλική έκφραση για το λάθος που αναφέρεται ως «πυροβολεί το πόδι». Είναι σαφές, αναφέρει

ο Γ.Προκοπάκης, πως, «εκτός του πλαισίου της συγκεκριμένης ανταλλαγής, η αναφορά αποδίδει το ακριβώς αντίθετο νόημα». Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα, Adea Guillot, Ο Γ. Προκοπάκης, αναγνωρίζει η κυβέρνηση επιζητούσε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση πιο ελεγχόμενη. Ωστόσο όπως διαβεβαιώνει με την τοποθέτηση του στη θέση αυτή, «είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους, γιατί θα κάνω τα πάντα, ώστε να αφήσω, φεύγοντας, ένα όργανο που να έχει κόψει επιτέλους τον από δεκαετίες ομφάλιο λώρο μεταξύ της ΕΡΤ και των διαφόρων κυβερνήσεων».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η ΝΕΡΙΤ θα έχει δύο εθνικά κανάλια, ένα για τη Διασπορά και 3 ή 4 ραδιόφωνα και όπως δηλώνει ο κ. Προκοπάκης «το πρώτο κανάλι θα ανοίξει τον Μάρτιο του 2014 με περίπου 300 υπαλλήλους. Σε βάθος χρόνου το μόνιμο προσωπικό θα είναι το πολύ 600 άτομα».

Ο συντάκτης σημειώνει πως «αυτό απέχει από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων στον νέο φορέα, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, από την πλευρά του, δηλώνει: «Σε καμία περίπτωση δεν εγγυώμεθα την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της ΔΤ. Το μόνο, που υποσχόμαστε, είναι να πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους για κάθε θέση, μέσω διαφανούς διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η ΝΕΡΙΤ θα έχει 1.200 υπαλλήλους, αριθμός που ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης, κρίνει αβάσιμο, «βγαλμένο από τη φαντασία» όπως λέει, δεδομένου ότι «δεν είναι ακόμα γνωστές οι ανάγκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα