Ρίχ’ το, Ηλία

Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Στα προηγούμενα άρθρα παρουσιάστηκαν το δόγμα του «κοινωνικού χάους» των Ramsfeld – Cebrowski και η συνεπαγόμενη κοινωνική κατάρρευση μέσω της μαζικής μετανάστευσης.

Απετέλεσε ευνοϊκή συγκυρία το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συγγραφής το κοινωνικό χάος προσέγγισε το σημείο θραύσης, με αποτέλεσμα να βιώνουμε την αρχή του τέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης επειδή όλες οι χώρες, πλην Ελλάδος, έχουν αρχίσει να σφραγίζουν τα σύνορά τους.

Η Ελλάδα, λόγω πρωτοφανούς πολιτικής διαφθοράς,

έχει ξεπεράσει προ πολλού το σημείο επαναφοράς στην κανονικότητα. Πράγματι, η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεπικουρούμενη από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, εκτός από ανεμογεννήτριες και καμένα δάση, γέμισε την Ελλάδα με μουσουλμάνους και ΜΚΟ.

Δοθέντος ότι οι επήλυδες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν επί μακρόν στις δομές, το μείζον πρόβλημα των πολιτικών του χάους, της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας αποτελεί η στέγασή τους.

Από τα λεχθέντα του Μητσοτάκη στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, το σχέδιο της αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, που δημιούργησαν η χρυσή βίζα, ο εποικισμός, οι τράπεζες και η δήμευση των ακινήτων, στοχεύει στο άνοιγμα 600.000 κλειστών ακινήτων. Όμως, ελάχιστοι σήμερα έχουν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενθαρρύνει νομοθετικά τους ενοικιαστές να μην καταβάλλουν το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες.

Ο νόμος περί εκχώρησης των ενοικίων στην Εφορία, που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των κακοπληρωτών, καταργήθηκε το 2023. Ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο θα πρέπει να προβαίνει σε δικαστικές αγωγές κατά των μπαταξήδων ώστε να απαλλάσσεται από τον φόρο των ενοικίων που δεν εισπράττει, επιβαρυνόμενος όμως με δικαστικά έξοδα 1.200 ευρώ, ενώ ο κακοπληρωτής δεν θα έχει καμία οικονομική, διοικητική ή δικαστική επιβάρυνση.

Ο επαγγελματίας κακοπληρωτής ενοικιαστής συνήθως ιδρύει μία ΜΚΟ «ασυνόδευτων προσφυγόπουλων» επιδιώκοντας να νοικιάσει ένα σπίτι, χωρίς ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει ότι πίσω από τον ιδιώτη κρύβεται μία ΜΚΟ.

Με αυτή την πρακτική ο ενοικιαστής κατάσχει νομίμως το σπίτι χωρίς να καταβάλλει ενοίκιο, επειδή τα δικαστήρια συνήθως κωλυσιεργούν στις εκδόσεις αποφάσεων που αφορούν εξώσεις ιδιωτών με ΜΚΟ «ευπαθών».

Έπειτα από κάποια χρόνια, όταν θα αποχωρήσει ο ενοικιαστής, το σπίτι θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ακίνητο στη Γάζα, το δε κόστος επιδιόρθωσης ξεκινά από τα 30.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον.

Ουσιαστικά, λοιπόν, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους ιδιοκτήτες, τους είπε: «Σας απαλλάσσω από τον φόρο ενοικίων για τρία χρόνια (περίπου 5.000 ευρώ). Εσείς, όμως, θα πρέπει να δαπανήσετε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να επισκευάσετε το σπίτι ώστε να κατοικεί δωρεάν ο Μωχάμετ».

Η Ν.Δ. με αυτούς τους νόμους όχι μόνο έσπειρε το χάος στις οικονομικές σχέσεις ενοικιαστών – ιδιοκτητών, αλλά επί το χείρον δημεύει εμμέσως τα κλειστά σπίτια, όχι για να συνδράμει τους Έλληνες, αλλά για να στεγάσει τους εισβολείς, που θα αποτελέσουν την εκλογική της πελατεία στις ερχόμενες εκλογές.

Στην κινηματογραφική ταινία «Όλα είναι δρόμος», σε μία μοναδική και αλληγορική ερμηνεία ο Γιώργος Αρμένης στον ρόλο του Μάκη παρουσιάζει τον εγκλωβισμό της ελληνικής κοινωνίας της δεκαετίας του ’90 στη σαπίλα της Μεταπολίτευσης.

Κάθε βράδυ ο Μάκης επιλύει το υπαρξιακό του πρόβλημα στο παρακμιακό σκυλάδικο Βιετνάμ. Ξημερώματα, έπειτα από γλέντι και αφού αγοράσει με 30 εκατομμύρια το μαγαζί, ο Μάκης απελευθερώνεται από τον εαυτό του και τον ψυχεδελικό εγκλωβισμό του στην παρακμιακή δυστοπία με την επική φράση «ρίχ’ το, Ηλία», ζητώντας από τον χειριστή του εκσκαφέα να κατεδαφίσει το σκυλάδικο που μόλις αγόρασε.

Αν οι Έλληνες δεν επιθυμούν τη δήμευση των ακινήτων τους, την ισλαμοποίηση, το χάος, την κοροϊδία και την πνευματική παρακμή, θα πρέπει το σάπιο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης να έχει την τύχη του «Βιετνάμ».

Η κατεδάφιση του πολιτικού σκυλάδικου αποτελεί τον μοναδικό δρόμο της απαλλαγής της ψυχής από τον καθημερινό εξευτελισμό της.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

The post Ρίχ’ το, Ηλία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα