Σ. Βούλτεψη: Όποιος δεν έχει να παρουσιάσει έργο κατασκευάζει σκάνδαλα

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα» εκφράζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ

θέλει μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Η κ. Βούλτεψη στη συνέντευξή της σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «προτείνει αλλαγές σε άρθρα που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει ή καταστρατηγήσει» χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει δημοψήφισμα όταν «ο ίδιος έχει μετατρέψει το "Όχι" σε "Ναι" και τα τώρα θέλει να πάψει η σύνδεση της προεδρικής εκλογής με εκλογές, ενώ αυτό έπραξε το 2014».

Σχετικά με τα θέματα της διαφθοράς η κ. Βούλτεψη υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις Εξεταστικές Επιτροπές για να ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους» και σημειώνει ότι «όποιος δεν έχει να παρουσιάσει έργο κατασκευάζει σκάνδαλα».

Τέλος, αναφερόμενη στην οικονομία, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια» και αναφερόμενη στην κυβέρνηση εκφράζει την άποψη ότι «θυμάται την οικονομία όταν πρέπει να δικαιολογήσει εθνικές υποχωρήσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών και της Αλβανίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Σοφίας Βούλτεψη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Κυρία Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός άνοιξε, επί της ουσίας, τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για «Συριζοποίηση του Συντάγματος». Εκτιμάτε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ της ΝΔ και της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα τη χώρα;

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Εμείς θέλουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και την ευημερία του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα. Κυρίως με αιχμή του δόρατος το Άρθρο 86, ενώ γνωρίζει ότι αυτό έχει στην πράξη καταργηθεί με τον νόμο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (3691/2008) για το ξέπλυμα χρήματος που δεν υπόκειται σε παραγραφή. Διαφορετικά, πώς δικάστηκαν ή συνελήφθησαν μετά από τόσα χρόνια Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μαντέλης; Γι΄ αυτό και αποκτά μεγάλη αξία το γεγονός ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατυπώθηκε ήδη από το 2006. Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης το θράσος να προτείνει αλλαγές σε άρθρα που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει ή καταστρατηγήσει. Προτείνει δημοψηφίσματα όταν ο ίδιος έχει μετατρέψει το «Όχι» σε «Ναι». Και τώρα λέει ότι θέλει να πάψει η σύνδεση της προεδρικής εκλογής με εκλογές, ενώ αυτό ακριβώς έπραξε το 2014. Επιπλέον, προτείνει συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρικού, ενώ έχει υποθηκεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.

Να περάσουμε και σε ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφορικά με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας. Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι έπρεπε για τη διαλεύκανση του θέματος;

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Οι Αλβανοί κάνουν ό,τι θέλουν με τη σορό αυτού του νέου και ταλαιπωρούν τους χαροκαμένους γονείς του. Η υπουργός Πολιτισμού έσπευσε να μεταδώσει fake news ότι τάχα ο Κατσίφας θεωρούσε ότι η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία. Και η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε απαράδεκτες διαρροές μεταφέροντας όσα της σέρβιρε η αλβανική αστυνομία, δίνοντας μάλιστα και στοιχεία ποινικού μητρώου, ενώ ο άτυχος νέος είχε αθωωθεί πανηγυρικά. Μήπως θα μας κολλάνε πάνω στο φέρετρο και το ποινικό μας μητρώο τώρα; Αυτό δεν είναι απλή διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και προσβολή μνήμης νεκρού. Είναι η πρώτη φορά που τριάντα βορειοηπειρωτικά σωματεία στρέφονται κατά της ΕΛΑΣ. Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που κρατά και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού των Εξωτερικών, αποκλειστικά υπεύθυνου για τέτοια θέματα. Ο κ. Τσίπρας, όμως, ο τόσο κινητικός όταν θέλει να υποδύεται τον άρχοντα των Βαλκανίων, δεν σήκωσε το τηλέφωνο να εγκαλέσει τον κ. Ράμα, όπως έκανε κάθε φορά ο κ. Σαμαράς που προειδοποιούσε τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ περνά από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, η οποία έχει δικαίωμα σε πλήρη χρήση συμβόλων. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τη μειονότητα, ενώ γνωρίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας, με παρακρατικές συμμορίες να εισβάλλουν στα σπίτια, να χτυπούν ηλικιωμένους όταν μιλούν ελληνικά, να σχίζουν και να καίνε σημαίες, με την ανοχή της αλβανικής αστυνομίας, που έγινε και πληροφοριοδότης της ελληνικής. Το αλβανικό καθεστώς επιδίδεται σε υπόγεια εθνοκάθαρση και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Και επιτέλους, λίγος περισσότερος σεβασμός από όλους στην μειονότητά μας που έναν αιώνα τώρα υφίσταται τα πάνδεινα διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα.

Πέραν τούτου, ψηλά στην ατζέντα υπάρχουν και τα θέματα «διαφθοράς» και τα όσα ακούγονται σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την Υγεία. Με δεδομένο ότι πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής έρχεται μέσα στο μήνα στην Ολομέλεια της Βουλής εκτιμάτε ότι θα προκύψουν ποινικές ευθύνες για στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν χρηματίσει υπουργοί Υγείας σε παλαιότερες κυβερνήσεις;

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις εξεταστικές για να ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και μάλιστα χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία και χωρίς να υπάρχει καν πόρισμα.

Βλέπετε πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε προεκλογική περίοδο με αιχμή του δόρατος τη διαφθορά;

Αυτό θέλει να κάνει η κυβέρνηση, για να καλύψει τα ψέματα και την ανικανότητά της. Και μάλιστα την ώρα που υπουργοί της αλληλοκατηγορούνται για μυστικά κονδύλια και λεφτά από τον Σόρος. Όποιος δεν έχει να παρουσιάσει έργο κατασκευάζει σκάνδαλα για να παραπλανά τον λαό.

Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω για την οικονομία. Συμμερίζεστε την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου ότι η Ιταλία δυσκολεύει την Ελλάδα να βγει στις αγορές;

Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια- στην πραγματικότητα από το δικό της μνημόνιο προσπαθεί να βγει η κυβέρνηση. Την επομένη της δήθεν «καθαρής εξόδου» ανέβηκαν τα ομόλογα, είχαμε τέσσερα κραχ στις τράπεζες, έπεσε το οικονομικό κλίμα, η οικονομική ελευθερία σε επίπεδο Βενεζουέλας, η επιχειρηματικότητα σε επίπεδο Μογγολίας, το εμπορικό έλλειμμα υψηλό, ο εισαγόμενος πληθωρισμός στα ύψη. Κατά σύμπτωση δε, την Πέμπτη τα ιταλικά ομόλογα αποκλιμακώθηκαν και τα δικά μας έμειναν κολλημένα στο 4,2%. Η αλήθεια είναι ότι την οικονομία την θυμούνται μόνο όταν πρέπει να δικαιολογήσουν εθνικές υποχωρήσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών και της Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
τσιπρας, συνταγμα, αθηνα, νεα δημοκρατια, δημοψηφισμα 2015, εκλογες, απε-μπε, τσοχατζοπουλος, fake, news, μνήμη, ελασ, σαμαρας, υφίσταται, βουλη, ΠΑΣΟΚ, υπουργοι, ρωτήσω, ελλαδα, μνημονιο, κραχ, τραπεζες, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, αλλαγη ωρας, αξια, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, ακης τσοχατζοπουλος, νεκρος συνταγμα, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, μνήμη, αιχμη, αστυνομια, γνωμη, δημοκρατια, εθνικη, θεμα, ιταλια, ιταλικα, οικονομια, ομολογα, σημαιες, τηλεφωνο, υγεια, ψεματα, ωρα, news, αρθρα, αρθρο, αλβανοι, απε, απε-μπε, ατζεντα, γεγονος, γινει, γονεις, δεδομενο, εγινε, ευτυχια, υπαρχει, ελασ, ελευθερια, ελληνικη αστυνομια, εμειναν, επρεπε, ερχεται, ευημερια, υφίσταται, θρασος, κραχ, κυβερνηση, κειμενο, κλιμα, λεφτα, μηκος, μηκος κυματος, μυστικα, μπε, ξεπλυμα χρηματος, πεμπτη, πληθωρισμος, ρωτήσω, σεβασμος, συζητηση, σηκωσε το, σορος, σοφια, σπιτια, ταυτοτητα, φορα, ατυχος, δικαιωμα, ελληνικα, fake, κωνσταντινου, κυριακου, πληροφοριοδοτης, τριαντα, θεματα, υγειας, ξεπλυμα
Τυχαία Θέματα