Σαμαράς: “Θα είμαστε αυστηροί με όσους θέλουν την Ελλάδα “γονατισμένη”

13:38 9/3/2013 - Πηγή: Antinews

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Αξία. Με αφορμή το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Unfollow που παρουσίαζε τον Αντώνη Σαμαρά χτυπημένο άγρια στο πρόσωπο, προτρέποντας εμφανώς σε βία κατά ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς είπε:

«Έχουν δει τι

δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το “δε μασάμε” τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα τόσο στον Τσίπρα όσο και σε όσους θέλουν να εμποδίσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα: «Στον αγώνα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της δεν έχουμε εχθρούς, αλλά θα είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθεια και θέλουν την Ελλάδα “γονατισμένη”», είπε ο πρωθυπουργός. Επιβεβαίωσε δε ότι η επένδυση χρυσού στη Θράκη θα επανεξεταστεί διότι υπάρχουν αντιδράσεις οι οποίες έχουν βάση και γι’ αυτό θα πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι.

Αντίθετα για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική είπε ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες: «Στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους. Χώρια που για πρώτη φορά ετοιμάζουμε νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μιαν επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση».

Το μήνυμα είναι σαφές από τον κ. Σαμαρά: Ναι στις επενδύσεις αλλά τα πάντα θα είναι διαφανή και ξεκάθαρα. Επίσης, ξεκάθαρο είναι ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πράξεις βίας, είτε πρόκειται για επιθέσεις κουκουλοφόρων είτε για ένα περιοδικό που προτρέπει τον κόσμο να δείρει τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα