Σε συνεννόηση με τον Κουβέλη η Μπακογιάννη;

Το σκίτσο είναι από το "Ποντίκι"

Αίσθηση προκάλεσε η ανάδειξη του θέματος, και από το antinews, της «πρότασης» που έκανε η Ντόρα για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Κάποιοι μάλιστα δεν απέκλεισαν την περίπτωση να έχει υπάρξει συνεννόηση της «Ψηλής» με τον Αντώνη Σαμαρά για να… ξαναγυρίσει στο μαντρί ο Φώτης Κουβέλης

κι έτσι η κυβέρνηση να ξαναγίνει ισχυρή και να μην στηρίζεται σε 153 βουλευτές.

Θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο αυτό αλλά δεν είναι αληθινό. Και αποδείχθηκε πριν λαλήσουν τρεις φορές τα κοκόρια. Πρωί – πρωί στον Σκάι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Γιαννακάκη, είπε όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό: «Αν αλλάξει πρωθυπουργός και αν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση τότε η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να επιστρέψει».

«Μα αυτό ακυρώνει την έννοια των εκλογών και της λαϊκής βούλησης», τη ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αλλά η κ. Γιαννακάκη επέμεινε στο στυλ… αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δε θέλει εκλογές τι να κάνουμε κι εμείς, θα κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία.

Αποκαλυπτική επομένως η στρατηγική του κόμματος του κυρ Φώτη Κουβέλη, στρατηγική η οποία έχει σίγουρα συζητηθεί και συμφωνηθεί με την κ. Μπακογιάννη. Θέλει η Ντόρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, γι’ αυτό και κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Είπαν κάποιοι ότι ο «και ο Σαμαράς έχει πει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να επιστρέψει στην κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης». Μα φυσικά και το είπε, ποιος δεν θα ήθελε μια κυβέρνηση με 168-170 βουλευτές, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα έκανε ισχυρή την κυβέρνηση. Όμως, επιστροφή της ΔΗΜΑΡ δε σημαίνει και «απόλυση» του πρωθυπουργού, όπως κάποιοι αρέσκονται να σχεδιάζουν. Και δεν είναι ποτέ δυνατόν να ανατραπούν τα πάντα επειδή ο κυρ Φώτης θέλει να παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή, αν και δεν θα έπρεπε βάση της δύναμης που έχει τώρα στην κοινωνία.

Και στο κάτω – κάτω, ας μας πουν πράγματι όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια, ποιον θα ήθελαν για πρωθυπουργό και τι θα άλλαζε στην πολιτική που ακολουθείται σε σχέση με την τρόικα. Θα ερχόταν κάποιος πολύ «μάγκας» και θα χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι ή θα έστελνε στο σπίτι του τον Τόμσεν; Αστεία πράγματα. Γιατί τότε να μην ψηφίσουμε τον Τσίπρα να τελειώνουμε μια και καλή; Ή γιατί να μη συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, να βρει κάποιον αχυράνθρωπο και να… αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται; Τζάμπα μαγκιές.

Στο κάτω – κάτω για ποια αλλαγή πολιτικής μιλάει η ΔΗΜΑΡ και ποια ηθική υπηρετεί η κ. Μπακογιάννη; Κατάπιαν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα; Ψήφισαν τα Μνημόνια και όλα τα σκληρά μέτρα και τώρα θα έρθουν σαν σωτήρες να πουν «φτάνει πια ο Σαμαράς»; Αυτό τους πείραξε;

Γιατί λοιπόν η Ντόρα και ο κυρ Φώτης είναι λιγότερο «ανήθικοι» πολιτικά από την Τζάκρη, τον Μπόλαρη ή την Ξενογιαννακοπούλου που ήταν κορυφαία στελέχη και μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο και ξαφνικά «αναβαπτίστηκαν»; Ή γιατί είναι λιγότερο «ανήθικοι» από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η κ. Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, ο Μητρόπουλος κ.λπ. που προσκυνούσαν το «πράσινο κράτος» και μόλις είδαν ότι το καράβι βουλιάζει πήδησαν χωρίς μεγάλη δυσκολία στο άλλο καράβι;

Εντάξει, είπαμε να έχουν όλοι το δικαίωμα στην αλλαγή της πολιτικής τους θέσης. Άλλωστε η κρίση σαρώνει τα πάντα, ακόμη και τις πολιτικές. Όμως, είναι φανερό ότι άνθρωποι σαν την Ντόρα, τον κυρ Φώτη και όλους όσοι μιλάνε πίσω από τις κουρτίνες το κάνουν για την πολιτική τους επιβίωση και για τίποτε άλλο. Σκοτίστηκαν για τη χώρα, πάνω απ’ όλα βρίσκεται το προσωπικό τους μετερίζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα