Σέχτα Μουσουλμάνων κρατούσε παιδιά στο σκοτάδι

Καθοδηγούμενα από έναν αυτοαποκαλούμενο προφήτη, περισσότερα από 70 μέλη μιας μουσουλμανικής αίρεσης, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, ζούσανε επί μια δεκαετία σε μια πολυεπίπεδη κατακόμβη στο Ταταρστάν της Ρωσίας, χωρίς πρόσβαση σε εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη ή ακόμα και το φως της ημέρας.

Η αίρεση ανακαλύφθηκε από τις αρχές κατά τις έρευνες της δολοφονίας του κορυφαίου μουσουλμάνου κληρικού του Ταταρστάν, ένθερμου επικριτή των ριζοσπαστικών μορφών του Ισλάμ.

Ο ιδρυτής της, ο 83-χρονος Faizrakhman

Satarov, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο τελευταίος μουσουλμάνος προφήτης, διέταξε τους οπαδούς του να ζουν σε κατακόμβες που είχαν οι ίδιοι σκάψει κάτω από την οικία του, στα προάστια της πόλης του Καζάν.

Εκεί ζούσανε εντελώς απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, σε κελιά αμφιβόλου υγιεινής, χωρίς φως, θέρμανση ή εξαερισμό. Οι ερευνητές αναφέρουν πως βρήκανε σωρεία βιβλίων με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να πάρουν 19 ανήλικα παιδιά από τους γονείς τους και να τα παραδώσουν σε ειδικές υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς οι συνθήκες στο «καταφύγιο» ήταν άκρως ακατάλληλες. Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ ενός και 17, δεν είχαν φύγει ποτέ από το οίκημα του Satarov, και μερικά δεν είχαν καν δει ποτέ το φως της ημέρας. Γιατροί εξετάζουν την κατάσταση τους. Ο Συνήγορος του Παιδιού της Ρωσίας, Pavel Astakhov, είπε ότι οι γονείς τους θα πρέπει να υποστούν ειδική θεραπεία πριν να μπορούν να ξανασμίξουν με τα παιδιά τους. «Δυστυχώς, η αποκατάσταση θυμάτων αιρέσεων παίρνει πολύ χρόνο και απαιτεί τη συμμετοχή επαγγελματιών. Οι γονείς που είναι μέλη της αίρεσης πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε κατάλληλη θεραπεία και μόνο μετά από αυτήν μπορεί να επιτραπεί ξανά η επαφή τους με τα παιδιά τους,» είπε στο RIA Novosti.

Ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης, Satarov, βαρύνεται με κατηγορίες αμέλειας και προειδοποιήθηκε ότι αν δεν παύσει τις εξτρεμιστικές του δραστηριότητες, η αίρεση του θα κηρυχθεί παράνομη. Είχε απαγορεύσει στους οπαδούς του, οι οποίοι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «muammin», «πιστοί» στα αραβικά, από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής βοήθειας και στα παιδιά δεν επιτρέπονταν να φοιτούν σε σχολεία. Ουσιαστικά, ο αρχηγός της αίρεσης τους είχε αρνηθεί τα συνταγματικά τους δικαιώματα, σύμφωνα με την Irina Petrova, βοηθό εισαγγελέα.

Ο Satarov ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κληρικούς στη γειτονική περιοχή της Bashkiria. Ωστόσο, τη δεκαετία του ‘90 αυτοανακηρύχτηκε σε προφήτη και ίδρυσε την αίρεση, μια πράξη που αντίκειται στις αρχές του Ισλάμ, καθώς από αυτές ως προφήτης αναγνωρίζεται μονάχα ο Προφήτης Μωάμεθ.

Τα μέλη της σέχτας δεν αναγνωρίζουν το κράτος ή τους νόμους του και δεν εγκαταλείπουν ποτέ τη βάση της. Τους επιτρέπεται μόνο να διαβάζουν το Κοράνι και τα κηρύγματα του Satarov.

«Έχουν αποφασίσει να εξαλείψουν την κοινότητά μας, να κάνουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ. Δεν θα νικήσουν τον Αλλάχ,» φέρεται να δήλωσε ένα από τα μέλη της αίρεσης στο κανάλι Vesti.

TopGunZ, από RT

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα