Στη Σουηδία οι πολιτικοί λύνουν τις διαφορές τους με video games!

Αυτή την Κυριακή, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, μια ομάδα πολιτικών από τη Σουηδία αγωνίστηκαν για να καθορίσουν ποιο κόμμα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον καλύτερο παίκτη StarCraft στη Σουηδία. Το τουρνουά, που ονομάζεται Politikerstarcraft (από το γνωστό παιχνίδι Starcraft), διοργάνωσε για δεύτερη φορά η εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών στρατηγικής Blizzard. Είναι το πνευματικό τέκνο του Jonathan Rieder Lundkvist,

που συνέλαβε την ιδέα το 2010 ως έναν τρόπο για να κάνει τα παιχνίδια στρατηγικής πιο δημοφιλή ανάμεσα στους πολιτικούς, αλλά και να γίνουν οι πολιτικοί πιο γνωστοί στις τάξεις των gamers και φυσικά πιο προσιτοί στο εκλογικό κοινό.

Ο Lundkvist εκείνη την εποχή ήταν μέλος του Κόμματος Πειρατών, μιας σχετικά νέας πολιτικής οντότητας που σχηματίστηκε το 2006 και εστιάζει σε θέματα όπως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και η λογοκρισία στο διαδίκτυο. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι θα είχε πλάκα να προκαλέσει τα άλλα σουηδικά κόμματα σε έναν φιλικό αγώνα. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν πιο… σοβαρά. Ο Lundkvist ξέχασε για λίγο την κομματική του ταυτότητα και αποφάσισε να δράσει ως αμερόληπτος συντονιστής. Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της εκδήλωσης. Οι παίκτες προέρχονται προς το παρόν από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ευελπιστεί ότι το τουρνουά θα επεκταθεί και σε εθνικό επίπεδο.

Στον πρώτο γύρο, η «μάχη» δόθηκε ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τους αριστερούς του Vänsterpartiet. Θα ακολουθήσουν το Κόμμα των Πειρατών εναντίον των Κεντρώων και το Moderaterna εναντίον των Σοσιαλδημοκρατών. Το τουρνουά θα κλείσει με του τελευταίους πρωταθλητές, το Folkpartiet, εναντίον των Πράσινων. Το Κόμμα των Πειρατών αντικαθιστά τους Χριστιανοδημοκράτες, που δεν βρήκαν κανέναν για να συμμετέχει…

Το StarCraft είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια στρατηγικής επιστημονικής φαντασίας. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1998.

http://www.dailydot.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα