Στην χώρα της αρπαχτής και της λαμογιάς

Αν αυτή η χώρα καταστραφεί θα καταστραφεί από τους πολίτες της, κι όχι μόνο από το ανίκανο ή διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Από τον κακό μας εαυτό που βάζει πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα το προσωπικό συμφέρον. Μια χώρα της αρπαχτής, του ευκαιριακού κέρδους, της λογικής του «ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο…. μας».

Κοντόφθαλμοι και μικρόνοες κάνουμε σχέδια μόνο για το πώς θα ζήσουμε σήμερα κι όχι πλάνα για το αύριο το δικό μας και της πατρίδας.

Σ’ αυτή τη χώρα της αρπαχτής λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην πληγωθεί και η μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας

να βγει από την κρίση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ελληνικός τουρισμός έγινε βαριά βιομηχανία που μπορεί να φέρει πάνω από 14 δις ευρώ φέτος και 20 και πλέον εκατομμύρια τουρίστες. Και άγνωστο τι όφελος θα υπάρχει από τον εγχώριο τουρισμό που όμως δεν είναι και στα καλύτερά του. Κι όμως, αυτή την καλή εικόνα, αυτό το ρεκόρ και την απίστευτη διαφήμιση της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη ότι είναι ένας φθηνός προορισμός και αξίζει να έρθουν όλοι να την επισκεφτούν, πάνε να τη χαλάσουν ορισμένοι επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάποιοι κάνουν τρελές αρπαχτές εκμεταλλευόμενοι την έκρηξη του τουρισμού κυρίως σε δημοφιλείς προορισμούς.

Η αύξηση τιμών στη Σαντορίνη και ιδιαίτερα στο Ημεροβίγλι, ξεπέρασε το 95%. Ξενοδοχεία ακόμη και τέταρτης κατηγορίας ενοικιάζουν δωμάτια με 600 ευρώ θέλοντας να πιάσουν…. κότσο τους ξένους και να διώξουν οριστικά τους Έλληνες. Σύμφωνα πάντα με την Trivago, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον πρώτο θερινό μήνα έχει εκτοξευτεί στα 501 ευρώ σε σχέση με τα 257 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2013.

Εκτός από το Ημεροβίγλι, αυξημένες κατά 83% είναι οι τιμές στον Καρτεράδο, κατά 77% στα Φηρά, κατά 51% στο Φηροστεφάνι, ενώ μόλις 10% στην Οία.

Η Γλυφάδα στην Αττική παρουσιάζει και εκείνη μια σημαντική αύξηση στις τιμές (80%), ενώ η Ίος και η Μύκονος δεν ξέφυγαν από τη λίστα με αυξήσεις κατά 48% και 46% αντίστοιχα. Επίσης, η Αθήνα ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά 35% συγκριτικά με τον περσινό Ιούνιο. Αντίθετα, μειωμένες είναι οι τιμές στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία οι τιμές ανά διανυκτέρευση έχουν μειωθεί κατά 15% (116 ευρώ έναντι 137 πέρυσι) ενώ στην Ισπανία δεν εμφανίζει καμία μεταβολή, ενώ και η Ιταλία παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξης του 1%.

Δηλαδή οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν σταθεροποιήσει ή μειώσει τις τιμές κι εμείς τις αυξάνουμε, προφανώς όχι καλυτερεύοντας και τις υπηρεσίες μας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτό το χάλι, λοιπόν, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλο τον κόσμο και απειλεί να τορπιλίσει τον τουρισμό μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδη και να του ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας, που, αν συνεχιστούν, μπορεί να αναχαιτίσουν το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Προκειμένου λοιπόν κάποιοι να κερδίσουν χρήματα αμαυρώνουν την εικόνα του τουρισμού. Λες και η Ελλάδα, το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου δεν θα φιλοξενήσει και του χρόνου τουρίστες. Πρέπει δηλαδή να τους διώξουμε και να καταστρέψουμε την οικονομία μας; Πρέπει η λογική της αρπαχτής και της λαμογιάς να είναι κυρίαρχη στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα