Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο Μένιος Φουρθιώτης

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ, σιδεροδέσμιος. Ο παρουσιαστής έφτασε στο κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων μαζί με ακόμα δύο άτομα.

Μάλιστα, όπως μετέδιδε λίγο νωρίτερα το Capital.gr την ώρα που η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία και οδηγούσε στον εισαγγελέα τον Μένιο Φουρθιώτη για την επίθεση που φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος στο σπίτι του, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε

την αίτηση αναστολής της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του, και την οποία είχε υποβάλλει προ ημερών.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του παρουσιαστή με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί "δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί".

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, και θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του. Μάλιστα, επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. "δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής".

Κατηγορείται για ηθική αυτουργία

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και οι καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο εμπλέκεται ο παρουσιαστής.

"40.000 ευρώ για τα δυο χτυπήματα"

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή κινητό τηλέφωνο "σκιά", το οποίο χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ, πως ακούγεται ο παρουσιαστής να συνομιλεί με τους δύο Έλληνες ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του στο Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες αλλά και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων, που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο παρουσιαστής και οι Έλληνες ποινικοί φέρονται να συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο χτυπήματα. Το τηλέφωνο "σκιά", βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας και έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για ανάλυση. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως "σκηνοθέτησαν" τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα