Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν Υπουργεία ή η «επανάσταση της καρέκλας»

Στην Κουμουνδούρου ανοίγουν σαμπάνιες, πίνουν στην υγειά των κορόιδων δεξιών και όλων όσων θα τους ψηφίσουν και μοιράζουν Υπουργεία, λες και είναι ήδη αυτοδύναμοι.

Διαρροές, προσωπικές φιλοδοξίες, βυζαντινισμοί.

Ακούγονται και συνθήματα χαμηλόφωνα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και με Τσίπρα αρχηγό.». Και το νέας κοπής:

«Δραχμή, i-phone-6 και Πρωθυπουργό Αλέξη».

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ονόματα που ακούγονται, σύμφωνα

και με πληροφορίες του thetoc, είναι:

Ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με συντονιστικό ρόλο στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τα οικονομικά –παραγωγικά Υπουργεία, το καλάθι της νοικοκυράς, τον υποβιβασμό της Νίκης Βόλου και το σχεδιασμό του νέου dancing with the stars

Οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ακούγονται ως επικρατέστεροι για το Υπουργείο Οικονομικών, αν και όλες οι καθαρίστριες της κατάληψης της εισόδου του Υπουργείου, έχουν καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα

Ο Γιώργος Σταθάκης έχει «κλειδώσει» για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης. Αναμένεται το Υπουργείο να μετονομαστεί σε «Σύμπτυξης».

Για το Υπουργείο Εξωτερικών, ετοιμάζονται ο Νίκος Κοτζιάς, παλαιός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη.

Κυβέρνηση χωρίς παπανδρεϊκό στέλεχος δεν στέκεται.

Στο Υπουργείο Άμυνας, ο Θοδωρής Δρίτσας, με τον υποστράτηγο ε.α. και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας Νίκο Τόσκα στο πλάι του.

Με Υπουργό τον Δρίτσα, οι Τούρκοι στη Μαρίτσα (ποταμός Έβρος)

Στο πιθανότατα ενοποιημένο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται να οδεύει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ενώ ακούγεται και το όνομα της Θεανώς Φωτίου που είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια.

Οι «αγωνιστές» θα τακτοποιηθούν όλοι. Ζήτω η επανάσταση της καρέκλας!

Αν τελικώς υπάρξει ξεχωριστό (από το Ανάπτυξης) Υπουργείο Ενέργειας –Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμάται ότι θα είναι υπουργός.

Θα κρατικοποιηθούν και τα πουλιά που πετούν πάνω από το οδικό εθνικό δίκτυο!

Για το Δικαιοσύνης- Δημόσιας Τάξης αναφέρεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ κάποιοι μιλούν για τον επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη ώστε να δοθεί και ένα στίγμα συνέχειας της νέας κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Λογικά η κα Κωνσταντοπούλου θα επιδιώξει κάτι παραπάνω από την οικογενειακή παράδοση στο Δικαιοσύνης.

Επικεφαλής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμάται ότι θα τεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και του Υπουργείου Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης.

Από Δευτέρα θα απαντά σε ερωτήματα ανθρώπων που βγαίνουν στη σύνταξη προσωπικώς και από το Υπουργικό του Γραφείο που θα μπαίνει ο πολίτης και θα φεύγει με τη σύνταξη του σε ρούβλια, ενώ ο Στρατούλης με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ορίσει τον κατώτατο μισθό στα 4.000 ευρώ μεικτά.

Στο χώρο της δημόσιας υγείας επικρατέστεροι είναι οι Ανδρέας Ξανθός ή Γιάννης Μπασκόζος.

Λεπτομέρεια η εξεύρεση των πόρων, το θέμα είναι ποιοι θα υπουργοποιηθούν.

Αν δεν υπάρξει κάποια συγχώνευση, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μπει η Ηρώ Διώτη. Πρώτη ενέργεια της θα είναι η αποενοχοποίηση της αφίσας. Συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Δίπλα στο νέο πρωθυπουργό με έλεγχο όλων των κρατικών μηχανισμών, όπως του ΣΔΟΕ θα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς.

«Σοβιετία ζεις, εσύ μας οδηγείς»

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Πάνος Σκουρλέτης.Τ α media τον λατρεύουν: γεμίζει τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο, χωρίς να λέει τίποτα, δίχως να δεσμεύεται για το παραμικρό.

Με την ανακοίνωση αυτών των προθέσεων για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη πολλοί ετεροδημότες, που δεν είχαν σκοπό να ψηφίσουν, σπεύδουν για εισιτήρια…

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα