Συναγερμός για το νέο Αθλητικό νόμο

Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται . Το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου που έχει δώσει στη Διαβούλευση ο Γιάννης Ανδριανός πριν καλά καλά συμπληρώσει λίγες μέρες στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο από φορείς όσο και ατομικά σε σχέση με ορισμένα άρθρα.

Ήδη την Παρασκευή το πρωί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής συνάντηση των προέδρων των περισσότερων αθλητικών ομοσπονδιών με το προεδρείο της ΕΟΕ

με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το νέο αθλητικό νόμο.

Ακούστηκαν πολλά αντιδράσεις και θέσεις . Εν τέλει αποφασίστηκε να ζητηθεί μια παράταση στο κλείσιμο της Διαβούλευσης που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να κατατεθούν κάποιες προτάσεις από κοινού.

Εκτός αυτού θα ζητηθεί μια συνάντηση του προεδρείου της ΕΟΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού προκειμένου να τεθούν επι τάπητος τα «καυτά άρθρα» του νομοσχεδίου.

Το πιο «καυτό» από αυτά πάντως είναι εκείνο που έχει να κάνει με τα προνόμια των αθλητών και κυρίως την περικοπή του ποσοστού εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα