Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με δήμαρχο Ορεστιάδας: Στο επίκεντρο το ΚΥΤ στο Φυλάκιο και θέματα υγείας, παιδείας και πρωτογενούς τομέα

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντησή του με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Έβρου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν «τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων», το ζήτημα της επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο, καθώς και θέματα υγείας, παιδείας και πρωτογενούς τομέα.

«Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση και ιδιαίτερα στην περιοχή εδώ, τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που

αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ανάμεσα σ' αυτά, όπως ξέρετε, είναι η υπόθεση με το ΚΥΤ εδώ στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας πως «εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται κλειστές, ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα, χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας, σε κάποιες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προσωρινά μέχρι να δημιουργηθούν και φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα προορισμού τους». Στη βάση αυτή, δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ «με τους κατοίκους, με τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους τα σωματεία, το Δήμο, που παλεύουν γι' αυτό το ζήτημα, χωρίς ρατσισμό, χωρίς να δίνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, όπως είναι οι μετανάστες που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα».

Ως προς την ενημέρωση που είχε από τον κ. Μαυρίδη ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτή άπτεται μίας σειράς ζητημάτων και «για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής εδώ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, τα ζητήματα της υγείας, του Κέντρου Υγείας, τη στελέχωση που χρειάζεται, γιατί βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό, στο σύνολο της χώρας και φυσικά εδώ στην περιοχή και χρειάζονται συνεχώς μέτρα στελέχωσης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των Κέντρων Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό».

Αναφορά έκανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και στην ανάγκη στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας Δήμος, σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή της πατρίδας μας. 'Αρα από αυτή τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο». Τέλος ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ στο νέο νόμο για την Παιδεία, ένα θέμα που «αφορά τη νεολαία μας, αφορά το μέλλον αυτού του τόπου», λέγοντας «είμαστε κάθετα αντίθετοι με το νόμο της Κεραμέως, το νέο νόμο για την Παιδεία, που ουσιαστικά κλείνει τμήματα, κλείνει σχολές, όπως είναι και εδώ στην περιοχή, θα έχουμε μείωση τμημάτων, με βάση τη νέα ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος. Εμείς καταγγείλαμε αυτό το νόμο, τον καταψηφίσαμε στη Βουλή και βεβαίως χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται πίεση, χρειάζεται διεκδίκηση. Τα πάντα θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα