Τεχνικό λάθος ή προβοκάτσια οι «δηλώσεις Δαμανάκη»;

Τεχνικό λάθος ή προβοκάτσια; Όπως θέλετε μπορείτε να χαρακτηρίστε αυτό που έκανε η ηλεκτρονική έκδοση των Νέων η οποία ανέβασε είδηση η οποία ανέφερε πως η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, έδωσε συνέντευξη και είπε ότι στην Κομισιόν υπάρχουν συζητήσεις για μείωση του κατώτατου μισθού και στην Ελλάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και φυσικά την εκμεταλλεύτηκαν δημοσιογράφοι και σάιτ προσκείμενα

στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έκαναν λόγο για βόμβα που κρύβει η κυβέρνηση και που φανέρωσε η Ελληνίδα επίτροπος.

Φυσικά αναστάτωση προκλήθηκε και στην κυβέρνηση διότι δεν μπορεί λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές να βγαίνει με τον πιο επίσημο τρόπο η κ. Δαμανάκη και να μιλά για νέα μείωση του ήδη «πεθαμένου» κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση καθώς το θέμα ήταν πολύ σοβαρό και σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα είπε ότι η επίτροπος της ΕΕ προφανώς δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και την τρόικα. Διευκρίνισε επ’ αυτού ότι έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. «Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Μόλις η Μαρία Δαμανάκη έμαθε για τον σάλο που προκλήθηκε από τις «δηλώσεις» της από τη Ρώμη που βρίσκεται διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και τόνισε ότι δεν έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. «Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο».

Αν και το θέμα θα έπρεπε να κλείσει οριστικά και διά παντός τα «Νέα» ανάρτησαν κείμενο στο οποίο αναφέρουν: «Προσωρινή αναστάτωση προκάλεσε την Τρίτη μια ολιγόλεπτη ανάρτηση στον ιστότοπο των «ΝΕΩΝ» μιας παλαιότερης ραδιοφωνικής συνέντευξης της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Η ανάρτηση που κατέβηκε σχεδόν αμέσως οφείλεται σε τεχνικό λάθος που ενεργοποίησε ένα αρχειοθετημένο άρθρο». Και το δημοσίευμα συνεχίζει με τις ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου και της κ. Δαμανάκη.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το «λάθος». Όπως είναι δεδομένο ότι εφόσον έγιναν αυτές οι δηλώσεις ένα χρόνο πριν ή και περισσότερο, δικαιώνεται η κυβέρνηση. Ο κατώτατος μισθός δεν μειώθηκε, ακόμη κι αν κάποια διαβολικά μυαλά στις Βρυξέλλες το συζητούσαν ή μπορεί και να το συζητούν σήμερα.

Είναι απορίας άξιον, όμως, πώς... ενεργοποιήθηκε αυτό το κείμενο στην ιστοσελίδα των «Νέων». Να ήταν απροσεξία του χειριστή; Να ήταν τεχνικό λάθος; Ή μήπως να πρόκειται για ξεκάθαρη προβοκάτσια απ’ αυτές που ξέρει να στήνει ο ΔΟΛ εδώ και πολλά χρόνια; «Πες, πες κάτι θα μείνει» είναι η γκεμπελική μέθοδος που ακολουθούν πολλοί στην Ελλάδα, κι όχι μόνο.

Γράψε – γράψε, ακόμη κι αν είναι είδηση «μούφα», κάποιοι θα σε πιστέψουν, εκτιμούν όσοι στήνουν τέτοια παιχνίδια. Και μην ξεχνάμε την «περίεργη» στροφή του Στ. Ψυχάρη και του Συγκροτήματος. Μην ξεχνάμε το άθλιο παιχνίδι της Κυριακής όπου την ώρα που η ΝΔ σάρωνε στις περιφέρειες το «vima.gr» έβγαλε δημοσκόπηση που έδινε τον ΣΥΡΙΖΑ πέντε μονάδες διαφορά. Συνδυάστε όλα αυτά και θα καταλάβετε ότι τα «τεχνικά λάθη» ίσως να μην είναι και τόσο αθώα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα