Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σπηλιωτόπουλος - Καμίνης στο β’ γύρο

Μετά τη δημοσκόπηση της Metron Analysis άλλες δύο δημοσκοπήσεις για το δήμο της Αθήνας δείχνουν προς τα πού θα πάει η υπόθεση εκλογές, αν και είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι όσο περνούν οι ημέρες η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου κερδίζει

έδαφος και όπως όλα δείχνουν η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σ’ αυτόν και τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, την οποία δημοσιεύει η Realnews, ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13,4%, Νικ. Κακλαμάνης με 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος με 6,4%, Νίκος Σοφιανός με 6,2%, Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7% ενώ άλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,6%.

Αν και οι εκλογές απέχουν τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στα πιθανά ζευγάρια του β’ γύρου ο Γ. Καμίνης υπερισχύει έναντι και των 4 πιθανών αντιπάλων του.

Τη μεγαλύτερη διαφορά την πετυχαίνει με αντίπαλο τον Ηλ. Κασιδιάρη (51,3% έναντι 21,4%) και ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Γ. Σακελλαρίδη (37% έναντι 23%), ενώ σε αναμέτρηση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τα ποσοστά είναι 36,7% έναντι 30% και με τον Νικ. Κακλαμάνη 35,6% έναντι 31,7%.

Όσον αφορά την δημοσκόπηση της ALCO, την οποία δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει 18,4%.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ακολουθεί με 13,1%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τρεις συνολικά δημοσκοπήσεις είναι τα εξής:

1.Ο Γ. Καμίνης πάει καλά και κερδίζει ψήφους απ’ όλα τα κόμματα. Αν κάποιοι εκπλήσσονται δεν είναι καθόλου έτσι. Μπορεί να έχει άσπονδους εχθρούς ο νυν δήμαρχος αλλά έχει και πολλούς φίλους και ο λόγος είναι ότι έχει ορισμένα ατού που εκτιμά ο κόσμος. Το πρώτο είναι ότι είναι μετρημένος έστω και μέτριος. Και το δεύτερο είναι ότι έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και δεν έχει μπλέξει με την κεντρική πολιτική σκηνή. Όσο για το αν έχει κάνει έργο, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Πάντως, ακόμη κι όσοι δεν τον χωνεύουν αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο που δεν πάει σε εντάσεις και δεν προκαλεί τον ψηφοφόρο κανενός κόμματος.

2.Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντίπαλος του Καμίνη στο β’ γύρο με πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Εκτός κι αν συνασπιστούν οι πάντες (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, διάφοροι παρατρεχάμενοι και πολλοί άλλοι) και στηρίξουν τον κ. Καμίνη. Πάντως, όσο θα περνά ο καιρός ο Άρης θα κερδίζει έδαφος. Μην ξεχνάμε ότι απέναντι στο έτοιμο Καμίνη ο οποίος διαθέτει μηχανισμό κι έχει έτοιμη ατζέντα, ο Σπηλιωτόπουλος δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Και οι πληροφορίες λένε ότι τόσο σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων όσο και θέσεων για την Αθήνα θα υπάρχουν πολλές θετικές εκπλήξεις.

3.Ο Νικήτας Κακλαμάνης δε φαίνεται να είναι σε θέση να χτυπήσει τους δύο και μάλλον θα περιοριστεί στο ρόλο του ρυθμιστή στο β’ γύρο. Ελπίζουμε να μην επικρατήσουν άλλες λογικές και να ξέρει τι θα κάνει.

4.Σε πατατράκ εξελίσσεται η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ ότι στην Κουμουνδούρου βλέπουν όνειρα πρωτιάς. Ο Τσίπρας θα πάθει τέτοια νίλα που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Διότι νόμιζε ότι θα περάσουν οι Εξαρχειώτικες βλακείες με τις οποίες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο.

5.Ο Ηλίας Κασιδιάρης παθαίνει κι αυτός πατατράκ. Φαίνεται ότι προς ώρας ο κόσμος δείχνει ωριμότητα και δεν οδηγείται σε ακραίες επιλογές. Άλλωστε, κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τα φασισταριά…

Θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη στην προεκλογική περίοδο και θα δούμε πολλές εκπλήξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα