Θεσμική εκτροπή...

13:44 1/6/2019 - Πηγή: Antinews

Θεσμική εκτροπή υφίσταται. Και καταδολίευση των συνταγματικών διατάξεων για την επιλογή από το Σύριζα της ηγεσίας των δικαστών των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, προεκλογικά, ελλείψει πολιτικής του νομιμοποίησης ως απερχόμενη κυβέρνηση.

Ίσως γι' αυτό και να μετέθεσαν τη διενέργεια των Εθνικών εκλογών, κατά μια εβδομάδα, γιατί η θητεία τους λήγει στις 30 Ιουνίου και το Π.Δ. θα υπογραφεί την επομένη ενώ ισχύει από την επομένη της δημοσίευσης

στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, για να γίνει δηλαδή η επιλογή τους πριν καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Η εμμονική τακτική και οι σταλινικού τύπου μεθοδεύσεις τους είναι ίδιο της πολιτικής της αυθαιρεσίας, που πληρώνουν, αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρεια.

Οι ανώτατοι δικαστές δεν γίνονται έρμαιο πολιτικών επιδιώξεων. Διαφυλάττουν εσαεί το κύρος της δικαιοσύνης, που ευπροσήγορα και με αίσθημα υψηλού καθήκοντος υπηρετούν.

Λόγω ηλικίας και του ίδιου κλάδου τους περισσότερους τους είχα συμφοιτητές. Δεν με αφορά η προσωπική γνωριμία γιατί εγώ είμαι στην αντίπερα όχθη.

Γνωρίζω το έργο τους και με τις δικαστικές αποφάσεις τους έκαναν σύγχρονη τομή στο δίκαιο με υψηλή και απαρασάλευτη προσήλωση στο νόμο και την συνείδησή τους.

Όλοι οι υποψήφιοι/ες λάμπρυναν με την εξαιρετική γνώση τους και την παρουσία τους την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η έννοια του καθήκοντος υπερβαίνει τον χρωματισμό, που θέλουν να προσδώσουν το κόμματα στην επιλογή τους. Άλλωστε μια ψήφος αντιστοιχεί σε κάθε δικαστή κάθε φορά που παίρνουν τις πολύκροτες αποφάσεις. Η τιμητική θέση τους ως Προέδρων είναι για το ονόρε (κύρος).

Ακόμη και στο θέμα της άδειας του Κουφοντίνα, αν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενήργησε πολιτικά και ασχολήθηκε με έναν κατάπτυστο πολυισοβίτη και δημιούργησε κοινωνική αντίδραση, ο νόμος δεν έχει σχέση με τα συναισθήματα.

Υπήρχε πραγματικά έλλειψη αιτιολογίας του βουλεύματος, που του αρνήθηκε την άδεια, σε σχέση με τα προηγούμενα βουλεύματα, που την είχαν χορηγήσει με τις ίδιες προϋποθέσεις και συνεπώς, αφού δεν είχε αλλάξει κάτι αποδεδειγμένα για την ίδια άδεια μεταγενέστερα, δεν δικαιολογείτο επαρκώς η άρνηση χορήγησής της.

Και για έλλειψη αιτιολογίας ήταν λανθασμένη η απόφαση που αναιρέθηκε. Αυτά ανεξάρτητα από το κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά σωστό και το νόμο που έχει ιδιαίτερες και εξαιρετικά δυσχερείς πτυχές λειτουργίας και απονομής του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσμική,thesmiki