Το 93% στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

Το 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία κατά το σημερινό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα exit polls, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία

έφθασε το 80%..

Χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Κριμαίας κατέβηκαν στους δρόμους της Συμφερούπολης, πρωτεύουσας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, έδρας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σέργκι Αξιόνοφ χαιρέτισε την «ιστορική» απόφαση. "Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και έκαναν την επιλογή τους. Σήμερα λάβαμε μία πολύ σημαντική απόφαση που θα μείνει στην ιστορία" έγραψε ο Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Κριμαία θα ζητήσει αύριο επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

"Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα συνέλθει αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση για να εγκρίνει την επίσημη υποψηφιότητα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζει «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές» τις ενέργειες της Ρωσίας και προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για τη στρατιωτική επέμβαση με την επιβολή κυρώσεων και την αύξηση της αστάθειας.

Ρωσία οφείλει να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς. "Η Γαλλία καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει αμέσως μέτρα για την αποφυγή μιας άσκοπης και επικίνδυνης κλιμάκωσης στην Ουκρανία".

ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα