Το δικαστικό πραξικόπημα συνεχίζεται

Το δικαστικό πραξικόπημα με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται. Η πλήρης απαξίωση του κορυφαίου δικαστηρίου, που παίζει και ρόλο Συνταγματικού Δικαστηρίου, συνεχίζεται. Το Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται υπό διάλυση ή τουλάχιστον κάνουν ό,τι μπορούν ορισμένοι κύκλοι να το διαλύσουν.

Η αρνησιδικία είναι πλέον καταφανής, κάτι που βολεύει τον Παππά και την κυβέρνηση διότι δημιουργούνται τετελεσμένα τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν «κλίμα» που δεν μπορούν να αντέξουν οι δικαστές. Και τι θα ψηφίσουν; Κατά συνείδηση; Αστεία πράγματα.

Το ΣτΕ και προσωπικά ο πρόεδρός του

Νίκος Σακελλαρίου, είχε όλο το χρόνο να ορίσει από το καλοκαίρι όσες διασκέψεις ήθελε, προτού γίνει ο διαγωνισμός.

Δεν το έπραξε και αποφάσισε να το κάνει μετά τον διαγωνισμό. Δηλαδή πρώτο τετελεσμένο. Ο διαγωνισμός έγινε, προσφέρθηκαν 250 και πλέον εκατομμύρια, επομένως το πρώτο... συναισθηματικό μπούλινγκ στους δικαστές είχε γίνει.

Έκτοτε συνέβησαν έκτροπα στο δικαστήριο, έγινε όποια συναλλαγή έγινε με την κυβέρνηση και φτάσαμε στο έσχατο σκαλοπάτι της δικαιοσύνης. Ένας δικαστής, μη αντέχοντας τις ασφυκτικές πιέσεις έπαθε έμφραγμα ενώ σήμερα ασθένεια φέρεται να δήλωσε ένας ακόμη.

Το μείζον θέμα όμως, που δημιουργήθηκε και το οποίο «ανέβασε» όσο μπορούσε η κυβέρνηση και τα πληρωμένα πιστόλια της στην Αυγή και αλλού, είναι αυτό με τον δικαστή που είχε σχέση με εργαζόμενη και φέρεται να τη βοήθησε.

Η υπόθεση αυτή έγινε πριν από δύο χρόνια και ξαφνικά κάποιοι το θυμήθηκαν τις ημέρες που δικάζεται ο... Παππάς. Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Τώρα θυμήθηκαν να ασκήσουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης πειθαρχικό έλεγχο όταν όλο αυτό το διάστημα ήταν γνωστή η υπόθεση; Ή μήπως είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο εν λόγω δικαστής που πετάχτηκε έξω από το ΣτΕ και μπαίνει αναπληρωτής, φέρεται να είναι από αυτούς που συμφωνούν για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά;

Λέγεται ότι η πρώτη διάσκεψη όπου έγινε χαμός και που οδήγησε σ' εκείνη την αναβολή, στήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να «εκτεθούν» εκείνοι που έχουν το ανάστημα να αντιταχθούν στο συνταγματικό πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και των «κολλητών» εντός κι εκτός των δικαστηρίων.

Μέσα σ' αυτό το φορτισμένο κλίμα καλείται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μα είναι πράγματα αυτά; Είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι η δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να λέμε εν έτει 2016 «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα