Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν: Πολιτικές ευθύνες σε Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Άδωνι και Βορίδη

Πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη καταλογίζει το πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που συνέταξε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά για ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο προτείνεται προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι

Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής για το Ερρίκος Ντυνάν

Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικώς με το Κ.Ι.Ε.Ν. έγιναν από τον Δ. Αβραμόπουλο και από τον Α. Λοβέρδο. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά αφορούσαν το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ευρίσκετο ήδη σε εξέλιξη η αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος του Κ.Ι.Ε.Ν. Οι παρεμβάσεις του Α. Γεωργιάδη ήταν μεν κρίσιμες, αλλά δεν ήταν νομοθετικές».Ωστόσο, η πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση των χειρισμών Λοβερδου από την δικαιοσύνη δεν αφορά τις νομοθετικές του πράξεις άλλα γιατί - όπως επισημαίνεται- απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

Αντίστοιχα για τον κ Γεωργιάδη επισημαίνεται: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ.232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα