Το βαθμολόγιο των…υπουργών

Σχεδόν πενήντα ημέρες έχουν περάσει από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η οποία καλείται να διαχειριστεί τη δυσκολότερη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας.

Με όλους και όλα να είναι εναντίον της, με το Βενιζέλο και τον Κουβέλη να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και με τον Αντώνη Σαμαρά να παλεύει να βρει λύσεις παρά τα πολλά «βαρίδια» που τον τραβάνε πίσω και να περιμένει

ένα θαύμα από την Παναγία.

Εμείς εδώ στο Antinews, σκεφθήκαμε λοιπόν ότι ίσως θα μπορούσε να είναι μια καλή περίοδος για ένα «βαθμολόγιο» των υπουργών της κυβέρνησης.

Δεκαπενταύγουστο έχουμε, χαλαρά είναι τα πάντα, ο κόσμος (και οι πολιτικοί) κάνουν τα μπάνια τους, οπότε δε θα… παρεξηγηθούν απ’ όσα θα διαβάσουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν με άριστα το 10.

Γιάννης Στουρνάρας (υπουργός Οικονομικών): Έχει χάσει τον ύπνο του με τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν. Δεν είναι και εύκολο να βρεις 11,5 δις χωρίς να σπάσεις αυγά και να μην υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό δεν έχει κλείσει και το πακέτο που οριστικοποιείται εντός των επομένων εικοσιτετραώρων. Ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί άκρως τεχνοκρατικά αν και βλέπει ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι δραματική. Θα κριθεί οριστικά όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, γι’ αυτό μέχρι τότε… 8. Ο βαθμός είναι για την υπομονή που δείχνει και τις προθέσεις του, ενώ έχει καλή χημεία με το Σαμαρά.

Γιάννης Βρούτσης: Ο υπουργός Εργασίας έπεσε νωρίς στα βαθιά. Από απλός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ κλήθηκε να κόψει 5 δις ευρώ, πράγμα όχι εύκολο. Τα καλά λόγια που λένε όλοι γι’ αυτόν, οι αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει να βρει ισοδύναμα αλλά και η μάχη που δίνει για τις συντάξεις μαϊμού, τον έχουν κάνει συμπαθή. Αν έλειπαν εκείνες οι δηλώσεις ότι δε μπορεί να είναι οι συντάξεις 1.400 ευρώ όταν ο νεοεισερχόμενος παίρνει 583 ευρώ, μπορεί να έπαιρνε και άριστα. Θέλει προσοχή με δηλώσεις του στυλ…«ο νόμος μου…» και μια συμβουλή: Μακριά από τα ΜΜΕ και διαρροές με έγγραφα, κλπ. Θα κριθεί κι αυτός από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, οπότε το 7αράκι προς το παρόν είναι αρκετό.

Αντώνης Μανιτάκης: Εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες της ΔΗΜΑΡ που τον επέλεξε, έχει μείνει σταθερός στο ότι δε μπορούν να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο ενώ αντιτάχθηκε και στην εφεδρεία. Από πού όμως θα μειωθεί το κράτος, δε μας λέει. Είναι υπουργός κι όχι αντιπολίτευση για να κάνει μόνο κριτική, πρέπει να δώσει και λύσεις. Στο Βήμα την περασμένη Κυριακή διαβάσαμε, ότι ο Σαμαράς τον θεωρεί ζηλωτή της διοικητικής μεταρρύθμισης. Δεν το πιστεύουμε, γιατί τα δείγματα δεν είναι καλά. Οπότε… κάτω από τη βάση, 4 και πολύ είναι.

Αντώνης Ρουπακιώτης: Πολλές αρνητικές κρίσεις εισπράττει από την πρώτη ημέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, που λειτουργεί περισσότερο ως εκπρόσωπος των δικηγόρων, αφού έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το έπραξε και στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και συνεχίζει να κινείται με αυτό τον τρόπο. Προ ημερών έβαλε θέμα συνταγματικότητας της εφεδρεία

Keywords
Τυχαία Θέματα