Τσιπρομαγκιές

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Ο αναιδής Αλέξης Τσίπρας, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και... μπόι που δεν του ταιριάζει, πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ανόητα αστειάκια και στη συνέχεια προέβη σε απίστευτες δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Επιχειρεί να θέσει την κυβέρνηση σε ομηρία επειδή νίκησε στις ευρωεκλογές. Προειδοποιεί τον Σαμαρά να μην πάρει κρίσιμες αποφάσεις αν δεν τον... ρωτήσει.

Να μην αλλάξει το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να μην αλλάξει τον επίτροπο ή να μην προχωρήσει στο πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί.

«Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επόμενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στην χώρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Το αποτέλεσμα, δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα ποσοστά των εκλογών του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δυο κόμματα θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή».

Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χώρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι αυτό συνιστά «μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στην βούληση του λαϊκού σώματος και σε αυτά που υπάρχουν στην Βουλή. Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα. Δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα ορίζει όταν υπάρχει έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης τότε η λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψη μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπάρξει προσφυγή σε εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να λέει ότι γουστάρει. Θεωρεί τον εαυτό του πρώτο, ας ζητήσει και εκλογές χίλιες φορές. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να κουνάει το δάχτυλο στον πρωθυπουργό και σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκβιάζει τον κ. Σαμαρά και να τον θέτει σε ομηρεία.

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κυβερνά; Ο λαός που δεν του αύξησε τα ποσοστά του κόμματός του; Και σε ποια σοβαρή χώρα θα ανέχονταν τον... νικητή των ευρωεκλογών να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Τότε και η Μαρίν Λεπέν πρέπει να λέει στον Ολάντ πώς θα κυβερνήσει ενώ ο Ρέντσι δεν θα παίρνει καμιά απόφαση αν δεν ρωτήσει πρώτα τον Μπέμπε Γκρίλο.

Κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τον κ. Τσίπρα. Η αναίδεια πρέπει να συνθλιβεί.

Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή

Απάντηση στις προειδοποιήσεις που έκανε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του, στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανή θεσμική εκτροπή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή:

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες...

Το αίτημα του, για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!

Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «να μη διανοηθεί να... κυβερνήσει»!

Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία;

Ή και τα δύο;

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο...

Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας...».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα