Βούτσης: το email Χαρδούβελη ήταν λιγότερο επώδυνο

14:47 4/6/2015 - Πηγή: Antinews

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Εσωτερικών που παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την πλήρη διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης λέγοντας ότι το email Χαρδούβελη ήταν λιγότερο επώδυνο. Μάλιστα εγκάλεσε και το Σαμαρά γιατί δεν το έφερε στη βουλή!

Όμως το πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Νίκος Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές είναι ανοιχτό ως ενδεχόμενο

προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εντολή για συμφωνία και όχι για ρήξη. Από αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως η σκέψη που διατύπωσε φωναχτά το antinews πως θα μπορούσε δηλαδή όλο αυτό το σκηνικό να είναι και μια συμφωνημένη μπλόφα προκειμένου ο Τσίπρας να κάνει την κωλοτούμπα υπογράφοντας ένα σκληρό πακέτο μέτρων το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε και ως νίκη στη λογική ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η «περήφανη» διαπραγμάτευση του Τσίπρα, οι μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και όλα αυτά τα εύηχα που αποδεικνύονται φούμαρα στην πράξη ένα μόνο πράγμα έχουν καταφέρει: να μεγαλώσουν το λογαριασμό τον οποίο θα πληρώσει ο κοσμάκης. Και είναι τέτοια η ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που ο Σαμαράς δεν έκλεισε τη συμφωνία με βάση το email Χαρδούβελη. Είναι ένα ακόμα βήμα στο κενό των ονειρώξεων του ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά εγκαλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν συμφώνησε σε εξάμηνη παράταση του μνημονίου και αρκέστηκε στη δίμηνη παράταση. Οι άνθρωποι δεν παίζονται.

Μέσα σ’ αυτό το χαμό της διαπραγμάτευσης ένας άλλος χαμός υπάρχει παράλληλα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Η μπάλα στην κυριολεξία έχει χαθεί καθώς βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν να μαζεύουν χτες υπογραφές για τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τους προεδρικούς να παρεμβαίνουν και να βάζουν πάγο στην πρωτοβουλία αυτή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεδριάσει κανένα όργανο πριν υπάρξει συμφωνία ή κείμενο ως βάση συμφωνίας.

Σ’ αυτό το αλαλούμ αρχίζουν και οι «ομορφιές» από βουλευτές που δηλώνουν άλλα ντ’ άλλων. Π.χ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στα Δωδεκάνησα λένε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, ο Φίλης απαντάει ότι δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή η αύξηση του ΦΠΑ. Άλλοι βουλευτές όπως π.χ. ο Θωμάς Κώτσιας παραδέχεται ότι προεκλογικά λέγανε και υπόσχονταν μπαρούφες «όχι από πρόθεση αλλά από άγνοια»! Είναι απλά άσχετοι και επικίνδυνοι και το ομολογούν με περίσσιο κυνισμό.

Τελικά είχε δίκιο ο Μηλιός που τους τα έριξε ότι κάνουν διαπραγμάτευση… καφενείου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα