Βρέθηκε η μοιραία πτήση ΜΗ370;

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου Boeing 777 που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν μελετούν οι γαλλικές αρχές, θεωρώντας ότι πιθανόν να είναι από την «εξαφανισμένη» πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας σπεύδουν στην Τουλούζη για να εξετάσουν τα ευρήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, ανήκουν στο Boeing 777

της Malaysia Airlines. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας το είπε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι. Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές πάντως χαρακτήρισαν «πρόωρες» τις εικασίες.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο. Και οι 239 επιβαίνοντες αγνοούνται. Ο αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370. Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), παρόλα αυτά τίποτα δεν αποκλείεται, δήλωσαν ειδικοί.

Οι έρευνες για την πτήση θεωρούνται οι πιο ακριβές στην ιστορία της αεροπλοΐας. Έχουν επικεντρωθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας και πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της Αυστραλίας.

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα