Υγειονομική διαχείριση με προνόμια, προκλήσεις και επικοινωνιακές φούσκες

Για τον υπουργό Επικρατείας, «η σκέψη της κυβέρνησης ταυτίζεται με τη σκέψη της κοινωνίας». Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, μας διαβεβαίωσε, με κάποια δόση αυταρέσκειας μάλιστα, πως με τα μέτρα που παίρνει και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση «συντάσσεται με την λογική και τον ορθό λόγο».

Μεταφράζοντας τον «ορθό λόγο» της κυβέρνησης στο πεδίο της πράξης, βλέπουμε πως η δική της «λογική» επιτάσσει προνόμια προς κλινικάρχες, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση των ασθενών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τους οποίους αρνήθηκαν να περιθάλψουν επικαλούμενοι σχετική οδηγία

του Υπουργείου Υγείας με την οποία τους δίνεται το ελεύθερο να… επιλέγουν ασθενείς.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση διαφημίζει στην κοινωνία την προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την πανδημία με τη συμβολή των ιδιωτικών κλινικών. Με το αζημίωτο βέβαια και με πανάκριβο κρατικό νοσήλιο.

Βλέπε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας

[photo_0]

«Διακεκριμένες σχέσεις»

Ο «ορθός λόγος» της κυβέρνησης, από την άλλη επιβάλλει πανάκριβα τεστ για τον πολίτη, την ώρα που σε άλλες χώρες συνταγογραφούνται, ενώ οι Δήμοι Συκεώνας και Χαλανδρίου κατάφεραν να τα αγοράσουν στη μισή τιμή από την περίφημη διατίμηση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Η «λογική και ορθός λόγος» της κυβέρνησης συνάδουν επίσης με την προνομιακή μεταχείριση του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε διακεκριμένη θέση στο Αττικό Νοσοκομείο ως ανασφάλιστος, επικαλούμενος νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε «αλλοδαπούς ανασφάλιστους, μη έχοντες»!

Τσιόδρας - Γκλύξμπουργκ

Φυσικά κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ενάντια στην περίθαλψη ασθενούς με κορωνοϊό, όποιος κι αν είναι, οποιαδήποτε ιστορία κι αν κουβαλάει στην πλάτη του ή στη συνείδηση του λαού.

Ωστόσο, η περίθαλψη του τέως σε διακεκριμένη θέση, παρόντος μάλιστα του κ. Τσιόδρα ο οποίος υπηρετεί στο Αττικό, την ώρα που έχουν βγει ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου λέει πολλά για τη «λογική» της κυβέρνησης.

Το μεγάλο ριφιφί

Το γεγονός ότι ο κ.Γκλύξμπουργκ δεν έχει προσφέρει σε αυτή τη χώρα ούτε ένα ευρώ ως φορολογούμενος επιβάλλει σύμφωνα με τον «ορθό λόγο και τη λογική» της κυβέρνησης διακεκριμένη θέση νοσηλείας, όταν μάλιστα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ελαφρά νόσηση.

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως η «λογική των σχέσεων», οι οποίες έχουν μακρά ιστορία, υπερτερεί του «ορθού λόγου».

Ξεκινούν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος από την εξορία κατά διάρκεια της χούντας είχε προτείνει, μέσω βίντεο, την επαναφορά του βασιλιά-αποστάτη!

Κι όταν πια εκλέχθηκε πρωθυπουργός το 1990 φρόντισε με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας και τον Ναύαρχο Σταυρίδη να συγκεντρώσει σε ένα σημείο όλη την κινητή περιουσία της βασιλικής οικογένειας από όλα τα ανάκτορα στο Τατόι.

Το 1991 φορτώθηκαν σε 6 τεράστια φορτηγά-νταλίκες όλα τα πολύτιμα αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας και βάρους 32 τόνων (!). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, κατευθύνθηκαν στον Πειραιά και από εκεί φυγαδεύτηκαν με πλοίο στην Αγγλία.

Επικοινωνιακά ανέκδοτα

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ο οποίος διέμενε στο Πόρτο Χέλι, είχε νοσηλευτεί στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα Υγεία με ισχαιμικό επεισόδιο.

Δεν γνωρίζουμε εάν τα νοσήλια καλύφθηκαν από ίδιους πόρους, ασφαλιστική εταιρεία, ή ευγενική χορηγία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ωστόσο, η νέα περιπέτεια της υγείας του, δείχνει πως οι μεγαλοκλινικάρχες φροντίζουν να κρατούν μακριά τον ιό από τις κλινικές τους, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με τις σχετικές οδηγίες.

Σικέ η συνδρομή των ιδιωτών

Και όσο η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση καθημερινά θα μας φέρνει μπροστά σε ένα καινούργιο γρίφο παραλογισμού επισκιάζοντας τον προηγούμενο, -από το άνοιγμα των σχολείων, στο κλείσιμο νοσοκομείων -Παίδων Πεντέλη - και από εκεί στη σικέ συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών, ή την παρωδία διατίμησης στα τεστ, μέχρι τα τιμωρητικά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους-, η φράση του κ. Γεραπετρίτη ότι «η σκέψη της κυβέρνησης ταυτίζεται με τη σκέψη της κοινωνίας», θα ηχεί σαν το ανέκδοτο της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα